To Παράρτημα Δυτικών για την αστυνομοκρατία στο Περιστέρι

FacebookTwitterGoogle+Share

Μετά από μαρτυρίες συναδέλφων από χώρους δουλειάς στην οδό Βεάκη στο Περιστέρι αλλά και την γύρω περιοχή, θέλουμε να καταδικάσουμε το κλίμα αστυνομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση δήθεν με το πρόσχημα του ελέγχου τήρησης των μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας.

Όπως μας ενημέρωσαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που ήταν στην περιοχή το απόγευμα της Τρίτης, έγινε πογκρόμ ελέγχων και κόπηκαν πρόστιμα τόσο σε εργαζόμενους που πήγαιναν ή έφευγαν από την δουλειά τους όσο και σε κατοίκους, οικογένειες που έκαναν τη βόλτα τους. Χαρακτηριστικό είναι πως στην πλειοψηφία τους τα πρόστιμα με βάση το ίδιο το δελτίο τύπου της αστυνομίας, δεν αφορούσαν καν τη μη τήρηση των μέτρων προστασίας.

Εάν τόσο πολύ «καίγεται» η κυβέρνηση για την πανδημία, γιατί ένα χρόνο τώρα δεν έχει πάρει ούτε ένα μέτρο προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλείας; Εκεί γίνεται το πραγματικό πάρτι του κορονοϊού, εκεί τα πρωτόκολλά έχουν πάει περίπατο. Δεν ήταν λίγες οι καταγγελίες συναδέλφων όλο το προηγούμενο διάστημα τόσο στο Περιστέρι όσο και στις γύρω περιοχές στα Δυτικά, που όταν είχαν κρούσμα στον χώρο τους και απαίτησαν να γίνει σε όλους τεστ, να γίνουν απολυμάνσεις, να τηρηθεί το πρωτόκολλο, είτε απειλήθηκαν με απόλυση είτε απολύθηκαν. Γιατί η εργοδοσία δε θέλει να σταματήσει ούτε στιγμή τη παραγωγή και να χάσει κανένα σεντ ….

Εάν τόσο πολύ «καίγεται» η κυβέρνηση γιατί δε κάνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία; Γιατί δεν ενισχύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας όπως τόσους μήνες διεκδικούν δίκαια οι υγειονομικοί στα κέντρα υγείας της περιοχής, όπως και σε όλη την χώρα; Αντίθετα έχει καταντήσει τα νοσοκομεία μονάδες μιας νόσου, με αποτέλεσμα συνάδελφοι με σοβαρά προβλήματα υγείας να είναι μήνες τώρα στην αναμονή για ένα χειρουργείο, για μια εξέταση.

Εάν τόσο πολύ «καίγεται» η κυβέρνηση γιατί δεν ενισχύει τα ΜΜΜ, που μεταφερόμαστε καθημερινά σαν τις σαρδέλες για να πάμε στις δουλειές μας, με κίνδυνο να κολλήσουμε;

Το συμπέρασμα που χρειάζεται να βγάλουμε είναι πως το μόνο που ΔΕΝ «καίει» την κυβέρνηση είναι τα δικαιώματα και οι ανάγκες μας. Μπροστά στο άνοιγμα της εστίασης γίνεται προσπάθεια να μη κουνιέται φύλλο στους  χώρους δουλειάς για να βγει αλώβητο το κεφάλαιο για άλλη μια χρονιά με όποιο κόστος για τους εργαζόμενους, με κατάργηση του 8ωρου, των συμβάσεων, με επιβολή απλήρωτων υπερωριών, με πετσοκομμένα δικαιώματα και μισθούς.

Εμείς λέμε:

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ!!!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ – ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ!!!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ ΣΤΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

10πμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΔΟΥΛΟΙ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ