Ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων του ξενοδοχείου ΖΑΦΟΛΙΑ

FacebookTwitterGoogle+Share

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΖΑΦΟΛΙΑ
Αθήνα 16/03/20

ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ.

Συνάδελφοι , σ ΄ αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε όλοι το σωματείο θα είναι μπροστά για να οργανώσει τον αγώνα μας σε κάθε πρόβλημα που προκύπτει, για να μη μείνει κανείς μόνος απέναντι στα μέτρα που παίρνουν η κυβέρνηση και η εργοδοσία συνολικά στο κλάδο μας.
Στη συνάντηση που είχε η Διοίκηση του σωματείου με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Κο Παπαρίζο , ζητήσαμε να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος ανεξάρτητα τη σχέση εργασίας του και να προσπαθήσουμε να καλύψουμε τις μέρες με το ½ της κανονικής μας άδειας έως ότου δούμε τις εξελίξεις και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης . Μας απέκλεισε το γεγονός να κλείσουν το ξενοδοχείο ,εκτός κι αν το επιβάλλει η Κυβέρνηση. Ήδη ανακοίνωσαν τις απολύσεις συμβασιούχων που είχαν προσληφθεί το τελευταίο διάστημα . Δεσμεύτηκε όμως , όταν όλα αποκατασταθούν θα γυρίσουν όλοι στις θέσεις εργασίας τους.
Οι απολύσεις συνεχίζονται από τον κ. Ζαφόλια , καμαριέρες που το προηγούμενο διάστημα δούλευαν παραπάνω από τις δυνάμεις τους για να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες πληρότητες , να ενημερώνονται ότι τελικά αυτές θα πληρώσουν και τις απώλειες των κερδών της επιχείρησης .Όπως και οι υπόλοιποι που θα ακολουθήσουν .
Όλα τα προηγούμενα χρόνια που το ένα ρεκόρ στον τουρισμό διαδέχονταν το άλλο, οι εργαζόμενοι έχασαν ένα μεγάλο μέρος των δικαιωμάτων τους. Πάνω σε αυτές τις απώλειες χτίστηκε η ΄΄βαριά΄΄ βιομηχανία τις Ελλάδας που λέγεται Τουρισμός. Πάνω σε αυτές τις θυσίες κερδοφορούσε η επιχείρηση. Πάνω στις ελαστικές μορφές, στους εξτρά εργαζόμενους, στις καμαριέρες που έτρεχαν από το ένα δωμάτιο στο άλλο, σε όλους τους εργαζόμενους που είδαν την δουλειά να ανεβαίνει στα ύψη και τα δικαιώματα τους στα τάρταρα.
Και όμως την ίδια περίοδο που από τους εργαζόμενους παίρνουν, για τις επιχειρήσεις προβλέπεται αναστολή στις πληρωμές των ασφαλιστικών εισφορών, αναστολή στην απόδοση του Φ.Π.Α., ζεστό κρατικό χρήμα για τις επιχειρήσεις που κλείνουν με απόφαση της κυβέρνησης, η πλήττονται από τις επιπτώσεις του κορονωϊού.
Το Σωματείο με ευθύνη, δηλώνει πως βρίσκεται στο πλάι κάθε εργαζόμενου, καλούμε οποιονδήποτε αντιμετωπίζει πρόβλημα τόσο στον χώρο εργασίας, όσο και στην οικογένεια, να έρθει σε επαφή με την διοίκηση με κάθε τρόπο ώστε από κοινού να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον.
Καλούμε να μην δεχτεί κανείς οποιαδήποτε απόλυση, η οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής της σύμβασης του.
Να απαιτήσουμε να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα μέσα υγιεινής και προστασίας των εργαζομένων μέσα στο ξενοδοχείο.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο να είναι σε συνεχή επικοινωνία με το σωματείο και το Συνδικάτο, ώστε να υπάρχει η κατάλληλη ενημέρωση για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά μας και την υγεία μας.