Ανακοίνωση της ΔΑΣ του Ξενοδοχείου Caravel με αφορμή τον κορονοϊό

FacebookTwitterGoogle+Share

ΔΑΣ CARAVEL                                                                                                    18 Μαρτίου 2020

Συνάδελφοι , Συναδέλφωσες

Ευχόμαστε  σε όλους να έχετε την υγεία σας , το σημαντικότερο αγαθό που δεν πρέπει να θεωρείται κόστος από το κράτος. Εξαιτίας της πανδημίας φανερώθηκαν οι  ελλείψεις που προϋπήρχαν στον  τομέα της υγείας όχι μονό στη χωρά μας .  Τηρείτε τα μέτρα υγιεινής σχολαστικά στο σπίτι και στο χώρο δουλείας , χωρίς να εκθέτουμε τους εαυτούς  μας , τους γύρω μας στους χώρους που κινούμαστε και τους οικείους μας στην πιθανότητα να νοσήσουν από τον ίο. Υγιείς και δυνατοί μετά την περιπέτεια , που θα περάσει,  να αναλογιστούμε ότι δεν κάναμε όλο το προηγούμενο  διάστημα και να φέρουμε στα μέτρα μας την ζωή μας .

Πρωτόγνωρες  καταστάσεις που δεν έχουμε ξαναζήσει .Είναι μια γενική αλήθεια  αποδέκτη από όλες τις πλευρές. Οι συνέπειες όμως  δεν είναι ίδιες για όλους. Οι extra συνάδελφοι μας το ένιωσαν πρώτοι (120 περίπου). Έμειναν χωρίς μεροκάματο λογά της άδικης και εκμεταλλευτικής  σχέσης εργασίας . Κατόπιν οι συμβασιούχοι και πρόσφατα προσληφθέντες η με μικρή εργασιακή θητεία. Συνεργάτες ενός κατωτέρου θεού που απολύθηκαν. Αιδώς Αργείοι  , ντροπή σε τέτοιες δύσκολες ώρες να πνίγουμε κάποιους για να σώσουμε χωρίς γρατζουνιά το καράβι .

Βρισκόμαστε στο Μάρτη και έχουμε πάρει οι περισσότεροι την μισή μας άδεια αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες. Η κατάσταση αυτή θα κρατήσει σύμφωνα με εκτιμήσεις για δυο τρεις μήνες ακόμη για να έρθουμε σε κανονικότητα . Η επόμενη μέρα όμως πρέπει να μας βρει ζωντανούς και αξιοπρεπείς, αισιόδοξους για να χρησιμοποιήσουμε το υπόλοιπο της άδειας μας για διακοπές (πιθανόν) η για προσωπική μας ευχαρίστηση( είναι δικαίωμα μας). Εμείς που είμαστε μεροδούλι  μεροφάι είναι αδύνατον να φορτωθούμε  πάλι την ανάκαμψη τους . Βλέπε οκταμισάωρο, μείωση μισθών , μείωση προσωπικού, καταπάτηση οκταώρου-πενθημέρου .Να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες .Δεν θα μας πάρουν και τα ελάχιστα δικαιώματα που μας έχουν απομείνει.

Ζητάμε και απαιτούμε τις Άδειες Ειδικού Σκοπού για όσους τις δικαιούνται.

Δεν εξαντλούμε την κανονική μας άδεια πέρα από αυτό που ορίζει ο νόμος.

Δεν δεχόμαστε άδεια άνευ αποδοχών.

Δεν δεχόμαστε υποβάθμιση των μέτρων υγιεινής στους χώρους δουλειάς που μάλλον φαίνονται να περιορίζονται στα τελείως απαραίτητα.    

Δεν δεχόμαστε να παίξουμε ρόλους που είναι άσχετοι με την εργασία μας και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μας. 

Καταδικάζουμε τις απολύσεις των συναδέλφων και ζητάμε να γυρίσουν όλοι στις εργασίες τους. Είναι ανήθικο μέσα σε τέτοιες συνθήκες άνθρωποι να χάνουν και την δουλειά τους.

 

Σε κάθε περίπτωση των παραπάνω πρέπει να τα καταγγέλλουμε στο Συνδικάτο μας.

Τα μέλη της ΔΑΣ θα είναι δίπλα σας παρ όλες τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες. Υπάρχουν νόμοι που σου παίρνουν  (οι πιο πολλοί!) αλλά υπάρχουν και νόμοι που σου δίνουν (λίγοι!). Δεν μπορούν οι πρώτοι να εφαρμόζονται στο παρά πέντε και οι δεύτεροι στο και μισή ,έως ποτέ κάθε φορά. Διαβάζοντας τα γεγονότα φορώντας τα ταξικά γυαλιά μας  ακόμη και  μέλος της πλειοψηφίας του σωματείου αναγνωρίζει ότι σ αυτό το σύστημα «τα κέρδη ιδιωτικοποιούνται και οι ζημιές κοινωνικοποιούνται». Όσο για τα περί λαϊκισμού (που μπαίνει πάντα σε ανάλογες ανακοινώσεις ) χωρίς διάθεση για αντιπαράθεση, ας θυμηθούμε τα λόγια ενός άλλου ποιητή που έλεγε «είναι ώρα να πούμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη»

Θέλουμε να μας ενημερώνετε για ότι σας συμβαίνει, ότι σας λένε, ότι σας ζητάνε.

 

Δ Α Σ ΚΑΡΑΒΕΛ

 

ΣΤΑΜΟΥ ΣΤ.  6972732231

ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛ.  6975820269

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.  2103830380