Κάτω τα χέρια από το 5ημερο / 8ωρο – θέλουμε αξιοπρεπείς μισθούς & ελεύθερο χρόνο!

FacebookTwitterGoogle+Share

Ο όμιλος Διβάνη προκλητικά δρομολογεί με πρόσφατη ανακοίνωση προς τους εργαζόμενους την εφαρμογή συνεχόμενης εργασίας χωρίς ρεπό για να εξασφαλίσει τα κέρδη του μέσα στην θερινή περίοδο. Θέλει να επιβάλει στους εργαζόμενους να δουλεύουν ασταμάτητα κυριολεκτικά για ψίχουλα. Αντί να αυξήσει τους μισθούς και να προσλάβει προσωπικό, αντί να πάρει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να τηρείται το 5ημερο 8ωρο δημιουργεί συνθήκες εξάντλησης των εργαζομένων

Κι ενώ ο Τουρισμός σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα, οι ξενοδόχοι κάπως έτσι σκέπτονται να γεμίσουν τα κενά θέσεων εργασίας, κενά για τα οποία είναι οι  ίδιοι υπεύθυνοι, απόρροια των εργασιακών συνθηκών και όρων αμοιβής στα ξενοδοχεία και στον τουρισμό γενικότερα.

 «Δεν θα αποδεχτούμε να μας βάλουν τη θηλιά στο λαιμό»

Δεν θα παραχωρήσουμε κανένα δικαίωμα που με αίμα έχουμε κατακτήσει, για να θησαυρίζουν ακόμα περισσότερο οι Ξενοδόχοι πάνω στις δικές μας πλάτες. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δουλεύουμε μέχρι θανάτου και με το πιστόλι στον κρόταφο.

Να παρθεί πίσω η απαράδεκτη πρόταση!

Η κυβέρνηση έχει σοβαρή ευθύνη για αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται στον κλάδο με τους νόμους που έχει ψηφίσει  (Χατζηδάκη Γεωργιάδη), όπως επίσης και η πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΟΕΕΤ που έχει βάλει την υπογραφή της για απασχόληση τις μέρες ανάπαυσης των εργαζομένων δηλαδή για την κατάργηση του 5ημερου σε ξενοδοχεία και εστίαση.

Καλούμε τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία του ομίλου Διβάνη να οργανωθούν στο συνδικάτο και να απαιτήσουμε να αποσυρθεί άμεσα κάθε σκέψη για κατάργηση του 5ημερου.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ