ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

Το Νοέμβριο του 2003, μετά από κοινή σύσκεψη των επιχειρησιακών σωματείων των ξενοδοχείων της Αθήνας, του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού και του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας Πειραιά και Περιχώρων, αποφασίστηκε η συγκρότηση συντονιστικού οργάνου, με σκοπό την προώθηση του αιτήματος για τοπική σύμβαση καθώς και την παραπέρα ανάπτυξη της αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων  του κλάδου.

Ένα από τα αποτελέσματα αυτής της συσπείρωσης ήταν και η επιτυχία της ενοποίησης του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού,  του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας Πειραιά και Περιχώρων και του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Πειραιά, αλλά και η διεύρυνση του Συντονιστικού με νέα Σωματεία, Σωματειακές Επιτροπές και Επιτροπές Αγώνα του νομού.

Το Συντονιστικό Σωματείων Αττικής δρα μέσα από τις γραμμές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, παλεύοντας από κοινού με άλλα Συνδικάτα και Ομοσπονδίες για την ανατροπή των αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών που εκφράζονται από την κυβέρνηση, επιβάλλονται δε από την Ε.Ε. και το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.

Μέλη του Συντονιστικού είναι:

Το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής με τα Παραρτήματά του

τα επιχειρησιακά Σωματεία των ξενοδοχείων:

 1. Athenaeum Intercontinental
 2. Caravel Divani
 3. Grand Resort Lagonisi
 4. Crowne Plaza
 5. Metropolitan
 6. Novotel
 7. Royal Olympic
 8. Saint George Lycabetus
 9. Stanley
 10. Athens Melia
 11. Zafolia
 12. Sofitel
 13. Athens Ledra

και το Σωματείο στο Newrest Catering

Οι Σωματειακές επιτροπές του Συνδικάτου στα ξενοδοχεία:

 1. Hilton
 2. ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
 3. Athens Plaza