Όλοι στη στάση εργασίας των εργαζομένων στα ξενοδοχεία την Παρασκευή 12/7 (12:00-16:00) με συγκέντρωση στις 13:30 έξω από τα γραφεία της ΠΟΞ (Σταδίου 24)

FacebookTwitterGoogle+Share

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι Ξενοδόχοι αυτή την περίοδο βρίσκονται σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και συζητήσεις με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουρισμού, πίσω από την πλάτη μας, πίσω από κλειστές πόρτες και χωρίς καμιά ενημέρωση των εργαζομένων. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΟΕΕΤ σε αγαστή συνεργασία με τους εργοδότες, και με τις πλάτες της Κυβέρνησης, έχει βάλει την υπογραφή της για απασχόληση τις μέρες ανάπαυσης των εργαζομένων δηλαδή για την κατάργηση του 5ημερου σε ξενοδοχεία και εστίαση. Είναι πρόκληση!

Αντί να δώσουν εδώ και τώρα αυξήσεις στους ήδη τσακισμένους μισθούς μας, αντί να προσλάβουν άμεσα προσωπικό που μέσα στους χώρους εργασίας η εντατικοποίηση τσακίζει κόκαλα και ο καθένας μας δουλεύει για 2 και 3 άτομα, αντί να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να τηρείται το 5ημερο – 8ωρο, απεναντίας δημιουργούν συνθήκες εξάντλησης των εργαζομένων για να μας έχουν φθηνούς, ευέλικτους και ευάλωτους για να αυξάνουν αυτοί την  κερδοφορία τους.

Θέλουν να επιβάλουν στους εργαζόμενους να δουλεύουμε ασταμάτητα, ήλιο με ήλιο και κυριολεκτικά για ψίχουλα. Δεν θα τους περάσει!

Ενώ ο Τουρισμός συνεχίζει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και τα ξενοδοχεία είναι ασφυκτικά γεμάτα, οι ξενοδόχοι προκλητικά δρομολογούν την εφαρμογή της συνεχόμενης εργασίας και χωρίς ρεπό για να μεγαλώσουν κι άλλο τα κέρδη τους μέσα στην θερινή περίοδο.

«Δεν ανεχόμαστε να τσακίζουν τις ζωές μας! –Οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας»

Δεν θα παραχωρήσουμε κανένα δικαίωμα που με αίμα έχουμε κατακτήσει, για να θησαυρίζουν ακόμα περισσότερο οι Ξενοδόχοι πάνω στις δικές μας πλάτες. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δουλεύουμε μέχρι θανάτου και με το πιστόλι στον κρόταφο. Δεν σκοπεύουμε να ζήσουμε σαν δούλοι για τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.

Όλοι και όλες στη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία την Παρασκευή 12 Ιουλίου (12:00-16:00) με συγκέντρωση στις 13:30 έξω από τα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (Αθήνα, Σταδίου 24)

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία να οργανωθούν στο Συνδικάτο και να απαιτήσουμε να αποσυρθεί άμεσα κάθε σκέψη για κατάργηση του 5ημερου.

Προτάσσουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις και προετοιμάζουμε νέα αγωνιστικά ραντεβού γιατί εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων και μόνο με τη δική μας πίεση θα καταφέρουμε μικρές και μεγάλες νίκες.

Συλλογικά, μαζικά και αποφασιστικά διεκδικούμε:

  • Αυξήσεις σε όλες τις κατηγορίες της συλλογικής σύμβασης. Κανείς κάτω από 1.000 ευρώ βασικό μισθό.
  • Όριο τα 14 δωμάτια για κάθε καμαριέρα.
  • Κανείς χωρίς σύμβαση εργασίας με πλήρη απασχόληση. Κατάργηση των δουλεμπορικών συνεργείων.
  • Εποχικό επίδομα και δικαίωμα επαναπρόσληψης σε όσους εργάζονται με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.
  • Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας.
  • Κατάργηση όλων των νόμων και των άρθρων της συλλογικής σύμβασης που τσακίζουν το 5θημερο, το 8ωρο, τα δύο συνεχόμενα ρεπό την εβδομάδα.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ