ΔΑΣ ΧΙΛΤΟΝ: Συνεχίζουμε τον αγώνα πιο μαχητικά, δεν θα ξεμπερδέψουν με εμάς!

FacebookTwitterGoogle+Share

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Ιονική Ξενοδοχειακή έχει στην ιδιοκτησία της ένα ιστορικό και εμβληματικό ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο διαχειριζόταν η HILTON ως ξενοδοχείο, και θα συνεχίσει, μετά την ανακαίνιση να είναι ξενοδοχείο με την πολυεθνική HILTON και πάλι στο τιμόνι.

Πρόεδρος του Δ.Σ και μεγαλομέτοχος της Ιονικής ξενοδοχειακής είναι ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, της γνωστής οικογένειας εφοπλιστών, που είναι επίσης Πρόεδρος του Δ.Σ της Τ.Ε.Μ.ΕΣ και του ξενοδοχείου Costa Navarino στη Μεσσηνία.

Οι 350 εργαζόμενοι με σύμβαση αορίστου χρόνου του ξενοδοχείου ΗΙLTON ATHENS παραμέναμε υπάλληλοι της Ιονικής Ξενοδοχειακής ενώ υπήρχαν και εκατοντάδες ακόμη συναδέλφισσες και συνάδελφοι οι οποίοι δουλεύανε για την HILTON μέσω δουλεμπορικών γραφείων, εργολαβικών εταιριών ή ως εξτρά με συβάσεις αορίστου χρόνου διαλείπουσας εργασίας, χωρίς σταθερό πρόγραμμα ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης.

Τον Ιανουάριο του 2022 ανακοινώθηκε το κλείσιμο του ξενοδοχείου για 2 χρόνια κι όλοι  εμείς οι εργαζόμενοι βρεθήκαμε κυριολεκτικά στον δρόμο, μέσα σε μια περίοδο εκρηκτικής ακρίβειας και συσσωρευμένων προβλημάτων. Οι  ομαδικές απολύσεις, που η Ιονική βάφτισε «οικειοθελείς αποχωρήσεις», πραγματοποιήθηκαν εν μέσω απειλών και εκβιασμών, καθώς ουσιαστικά οι εργαζόμενοι εξωθήθηκαν να αποδεχτούν μια «εθελούσια» χωρίς να τους δοθεί καμία άλλη επιλογή

Πρόκειται για έναν ξεκάθαρο εμπαιγμό των εργαζομένων, για ένα σχέδιο που είχε εξ αρχής στόχο να περιοριστούν οι αντιδράσεις μέχρι την τελευταία στιγμή. Γι’ αυτόν τον λόγο η  ιδιοκτήτρια εταιρεία του Ξενοδοχείου – Ιονική Ξενοδοχειακή, για 2 χρόνια μας είχε φλομώσει στο ψέμα, πότε λέγοντας πως το κτήριο θα ανακαινιστεί εν λειτουργεία χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για τις θέσεις εργασίας, και πότε λέγοντας πως ακόμα κι αν χρειαστεί να κλείσει το ξενοδοχείο αυτό θα είναι για μικρό χρονικό διάστημα.

Τα καθησυχαστικά λόγια και τις πρακτικές του εφησυχασμού ενίσχυαν διαρκώς τα μέλη της παράταξης της πλειοψηφίας του επιχειρησιακού σωματείου. Οι συγκεκριμένοι ακόμα κι όταν ήταν ολοφάνερο ότι το ξενοδοχείο έκλεινε, χωρίς να υπάρχει καμία διασφάλιση των θέσεων εργασίας, αρνιόντουσαν πεισματικά κάθε συλλογική διαδικασία που θα οδηγούσε σε αγωνιστικές αποφάσεις και δεν συμμετείχαν ποτέ (!!) στα καλέσματα και στις ανοικτές συσκέψεις που οργάνωνε είτε το Συνδικάτο είτε η ΔΑΣ, για να αποφασιστεί ένα σχέδιο διεκδικήσεων και μορφών πάλης ώστε να διασφαλιστούν οι δουλειές μας.

Ο Κος Κουτούκης, ο οποίος εκτός από πρόεδρος του επιχ. Σωματείου, είναι και εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ του Συνδικάτου και γ.γ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας με την παράταξη της ΠΑΣΚΕ, μαζί με την παρέα του λειτούργησαν από την αρχή ως εργαλεία της εργοδοσίας, βοηθώντας την με κάθε τρόπο να ξεφορτωθεί όλους τους εργαζόμενους πριν το κλείσιμο.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο εν λόγω πρόεδρος ήταν και παραμένει άφαντος, όλο αυτό το διάστημα που δινόταν η μάχη και εξακολουθεί να αδιαφορεί για ό,τι συμβαίνει μέχρι σήμερα στους συναδέλφους μας. Ούτε είναι τυχαίο το γεγονός ότι είναι ο μόνος ο οποίος δεν μπήκε ποτέ σε διαθεσιμότητα, παίρνει κανονικά τον μισθό του χωρίς περικοπές, χωρίς να εργάζεται κι όπως φάνηκε τελικά, σε συνεννόηση με την εργοδοσία, είχε εξασφαλίσει την αφεντιά του.

Όσοι από εμάς δεν υποκύψαμε στους εκβιασμούς, δίνουμε ένα μεγάλο αγώνα για διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας μας, με βασικό αίτημανα απασχοληθούμε στο εργοτάξιο, καλύπτοντας συγκεκριμένες θέσεις εργασίας σε επιβεβαιωμένες ανάγκες όπως φύλαξη, καθαρισμός, τεχνική υποστήριξη κ.α., κάτι που η ΙΟΝΙΚΗ αρνείται να ικανοποιήσει. Ενώ δηλαδή υπάρχει η δυνατότητα να απασχοληθούν όλοι οι συνάδελφοι που έχουμε απομείνει, η ΙΟΝΙΚΗ επέλεξε να καλύψει τις θέσεις εργασίας φέρνοντας δουλεμπορικά γραφεία και ενοικιαζόμενους εργάτες. Πρόκειται για άλλη μια απόδειξη ότι η πρόθεση τους ήταν πάντα να ξεφορτωθούν όλους τους παλιούς εργαζόμενους με κατοχυρωμένα δικαιώματα και κυρίως όσους αγωνίζονται ενάντια στα σχέδια τους κι  όσους αντιστάθηκαν στους εκβιασμούς της. Ετοιμάζουν ένα νέο ξενοδοχείο, που απαλλαγμένο απ’ όλους εμάς, θα απασχολεί προσωπικό αποκλειστικά με ελαστικές μορφές εργασίας επιβάλλοντας έτσι ένα καθεστώς σύγχρονης σκλαβιάς.

Φάνηκε πλέον ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο του κυρίου Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ του Σ.Ε.Τ.Ε. (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ). Όσο κι αν θέλει να εμφανίζεται ως επιχειρηματίας με κοινωνικές ευαισθησίες που δίνει δουλειές, η πραγματικότητα είναι  πως πέταξε στον δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους, συνάδελφους κοντά στην σύνταξη, που έτσι κι αλλιώς μέχρι το άνοιγμα του ξενοδοχείου θα είχαν καλύψει τα ένσημα για να βγουν στην σύνταξη, γυναίκες με μονογονεϊκές οικογένειες κι εργαζόμενους σε δύσκολη ηλικία για να βρουν δουλειά. Αυτό επιβάλει ο ανταγωνισμός της «ελεύθερης αγοράς» μιας και όλα τα ξενοδοχεία πλέον έχουν μετατραπεί σε σύγχρονες δουλοπαροικίες.  

Αυτή είναι η ανάπτυξη ΟΛΩΝ των μεγαλοξενοδόχων που με τις ευλογίες της κυβέρνησης προετοιμάζουν με κρατικές επιδοτήσεις εργασιακά κάτεργα και που με κάθε μέσο θυσιάζουν τις ζωές μας για να διευρύνουν την κερδοφορία τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΟΝΙΚΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ.

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΙΟ ΜΑΧΗΤΙΚΑ.

ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΟΥΝ ΜΕ ΕΜΑΣ!