Συνεχίζουμε τον αγώνα για την κλαδική συλλογική σύμβαση!

FacebookTwitterGoogle+Share

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ  ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα με επιτυχία η 4ωρη στάση εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων με βάση την απόφαση που πάρθηκε από την συνέλευση του συνδικάτου στην απεργία της 24 Ιουνίου.

Στα πλαίσια της ίδιας απόφασης έγιναν οι πρώτες παρεμβάσεις στα ξενοδοχεία που ανήκουν στα μέλη της Διοίκησης της Ε.Ξ.Α. και πιο συγκεκριμένα στο Ξενοδοχείο Crowne Plaza, ιδιοκτησίας Απόστολου Μουσαμά και Stratos Vasilikos , ιδιοκτησίας Ευγένιου Βασιλικού Γ.Γ της ΕΞΑ.

Αντιπροσωπίες των μελών της Κεντρικής Διοίκησης του συνδικάτου επεδίωξαν να γίνουν κατ ιδίαν συναντήσεις με του ξενοδόχους οι οποίοι μετά την απόφαση του φορέα τους αρνούνται την έναρξη διαπραγματεύσεων για Τοπική Κλαδική Σύμβαση δηλώνοντας ότι καλύπτονται από την Κλαδική Σύμβαση και ζητώντας να κάνουμε υπομονή μέχρι τη λήξη της όπου  ίσως τότε να ξαναδούν κάποια από τα αιτήματα μας.

Οι Ξενοδόχοι οχυρώθηκαν δηλαδή πίσω από μια σύμβαση, η οποία  κρατάει καθηλωμένους τους μισθούς στο ύψος του 2007, που προβλέπει 7ημερο, που διατηρεί τις ελαστικές μορφές εργασίας, την εκμετάλλευση των δουλεμπορικών γραφείων και προβλέπει μισθούς κάτω από τον βασικό της σύμβασης για τους νεοεισερχόμενους στην 4η κατηγορία.   

Προκλητική ήταν η στάση της αστυνομίας, η οποία με εντολή των ξενοδόχων προσπάθησε να εμποδίσει τους εργαζόμενους να πραγματοποιήσουν την παρέμβαση τους μπροστά στην είσοδο του ξενοδοχείου Crowne Plaza. Η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, επιμένει να αντιμετωπίζει εχθρικά τους εργαζόμενους που παλεύουν για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα τους. Επίσης όπως φαίνεται, βαδίζοντας στα χνάρια της πανεπιστημιακής αστυνομίας, προσανατολίζεται στη δημιουργία και «Ξενοδοχειακής Αστυνομίας», αφού σήμερα σχεδόν έξω από κάθε μεγάλο ξενοδοχείο υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις και ασφαλίτες.  

Το μήνυμα της σημερινής κινητοποίησης ήταν ξεκάθαρο. Ο μόνος δρόμος είναι αυτός του οργανωμένου αγώνα μέσα από τα σωματεία μας, και  το πιο ισχυρό μας όπλο σε αυτό τον αγώνα είναι η απεργία. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν μεγαλοξενοδόχο να κάνει κουμάντο στις ζωές μας γιατί χωρίς εμάς τα ξενοδοχεία δεν είναι τίποτα άλλο από άδεια κουφάρια.

Συνεχίζουμε με τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις όπως έχουν αποφασιστεί για τις 6 Ιουλίου με 4ωρη στάση εργασίας από τις 12μμ έως της 4μμ και συγκέντρωση στις 13:00μμ στα ξενοδοχεία POLIS GRAND  και PARNON.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με την 24ώρη απεργία την Τετάρτη 13 Ιουλίου.

ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΧΗ!

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ