Συγκλονιστικό και μαζικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα: αγώνας διαρκείας με απεργιακή κλιμάκωση (videos)

FacebookTwitterGoogle+Share

Το σημερινό συλλαλητήριο ήταν η εκκωφαντική απάντηση της εργατικής τάξης απέναντι σε όλα όσα βιώνουμε.

Οι εικόνες από το Σύνταγμα και όλους τους γύρω δρόμους να είναι πλημμυρισμένοι από τους διαδηλωτές ήταν μια ηχηρή απάντηση ενάντια στην ακρίβεια, για την προστασία της δουλειάς και της υγείας, αλλά και ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Το μήνυμα που στάλθηκε είναι για συντονισμένη απεργιακή κλιμάκωση. 

Εργάτες από τη ΛΑΡΚΟ, τα Πετρέλαια Καβάλας, οι λιμενεργάτες της COSCO, οι διανομείς της EFOOD, χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι, άνεργοι και άνεργες, φοιτητές και συνταξιούχοι, όλοι μαζί ενώθηκαν σε έναν τεράστιο ποτάμι που κατέληξε στο Σύνταγμα. Εκεί εκπρόσωποι των εργαζομένων μέσα από τις ομιλίες τους αφού καταδίκασαν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία, με μοναδικούς χαμένους τους λαούς, στη συνέχεια διατράνωσαν την αντίθεση τους απέναντι στην εγκληματική πολιτική αυτής αλλά και όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, που με απαρέγκλιτη συνέπεια τσακίζουν τους εργάτες κι ενισχύουν το μεγάλο κεφάλαιο.

Τα συνθήματα που αντήχησαν στο κέντρο της Αθήνας ήταν συγκλονιστικά.

«Είμαστε ψυχή από την ψυχή σας, αδέρφια της ΛΑΡΚΟ είμαστε μαζί σας» φώναζαν οι διαδηλωτές. Κάθε φορά που επαναλαμβανόταν το σύνθημα, τη θέση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έπαιρναν οι εργαζόμενοι άλλων κλάδων της δουλειάς που δίνουν τη μάχη. Τα Πετρέλαια Καβάλας, οι λιμενεργάτες της COSCO, τα Λιπάσματα.

«Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι»«Εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές» κάποια από τα συνθήματα που δόνησαν την ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας.

Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και των διεκδικήσεων από Συνδικάτα και φορείς.