ΌΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ! ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

FacebookTwitterGoogle+Share

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ! 

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Η απαράδεκτη στρατιωτική εισβολή κι επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί την έναρξη ενός πολέμου ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ με τη Ρωσία σε βάρος του ουκρανικού, του ρωσικού και των άλλων λαών της περιοχής, με επίκεντρο τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας κι εμπορευμάτων, τις σφαίρες επιρροής.

Η  κυβέρνηση της Ν.Δ., όλες οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις και τα κόμματα που υποστηρίζουν τη πολιτική του ΝΑΤΟ και της ΕΕ έχουν τεράστιες ευθύνες, για τ’ ότι έχουν μπλέξει  το λαό μας στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών. Κάνουν την χώρα μας και θύτη αλλά ταυτόχρονα και υποψήφιο στόχο, αντιποίνων.

Οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, που ενισχύθηκαν περισσότερο από την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία, βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και συμβάλλουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, μετατρέποντας την Ελλάδα σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο. Το Στεφανοβίκειο αποτελεί βάση απογείωσης των πολεμικών ελικοπτέρων «Apache» με προορισμό την Πολωνία, ώστε να συμβάλουν στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Σούδα η χώρα κι ο λαός μας στοχοποιούνται.

Η πολιτική που μπλέκει την Ελλάδα στο πόλεμο στην Ουκρανία είναι η ίδια που παράλληλα φορτώνει στις πλάτες μας την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, στα πλαίσια ταυτόχρονα της λεγόμενης «πράσινης» ανάπτυξης. Για άλλη μια φορά είναι βέβαιο ότι το «μάρμαρο» θα το πληρώσει η εργατική τάξη των χωρών της Ευρώπης.

Καταδικάζουμε τον  ιμπεριαλιστικό πόλεμο και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό, στον ρωσικό και τους άλλους λαούς της περιοχής. Οι λαοί δεν έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα στον έναν ή τον άλλον ιμπεριαλιστή! Στον έναν ή τον άλλο εκμεταλλευτή. Επιλέγουμε τη σημαία της πάλης για την ικανοποίηση των δικών μας συμφερόντων κι αναγκών, του αγώνα για να γίνει κάθε λαός κυρίαρχος και νοικοκύρης στον τόπο του!

Απαιτούμε την άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και της Ρωσίας στην Ουκρανίας

Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μην σταλεί στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές.

 Να μην χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

 Να ξηλωθούν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές από την χώρα μας. Να μην επικυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις. 

Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ