Όλοι στη συγκέντρωση του Συνδικάτου στις 2/3 στις 11:00 στο ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ

FacebookTwitterGoogle+Share

Δεν ανεχόμαστε να συνεχίσουμε να είμαστε τα θύματα της πανδημίας πληρώνοντας την ανυπαρξία μέτρων προστασίας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο που έφτιαξε η κυβέρνηση για να μην επιβαρύνει τις επιχειρήσεις του κλάδου. Δεν ανεχόμαστε τις απολύσεις και την ελαστική εργασία μέσα από τα προγράμματα εκ περιτροπής εργασίας και δουλεμπορικών γραφείων.

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι του τουρισμού όπως η ΙΟΝΙΚΗ ΑΕ εισπράττουν από τη  κυβέρνηση παχυλές επιδοτήσεις και εισφοροαπαλαγές με χρήματα που προέρχονται από το εργατικό λαϊκό εισόδημα και ταυτόχρονα απολύουν, επιβάλουν συνθήκες εντατικοποίησης. Την ίδια ώρα εμείς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε επιπρόσθετα και την έκρηξη των τιμών σε βασικά αγαθά και στα προϊόντα ενέργειας.

Το παράδειγμα της ΙΟΝΙΚΗΣ ΑΕ ακολουθούν και άλλοι μεγαλοξενοδόχοι οι οποίοι με παρόμοιες αφορμές επιδιώκουν να επιβάλουν τη γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την αλλαγή συμβάσεων ώστε να απαλλαγούν από εργαζόμενους με συγκροτημένων εργασιακά δικαιώματα.

Κλιμακώνουμε τη δράση μας και το πλαίσιο διεκδικήσεων με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες αφήνοντας μακριά αυτούς που θέλουν το εργατικό κίνημα αφοπλισμένο και αδρανές, αυτούς που ταυτίζουν το συμφέρον των εργαζομένων με αυτό του εργοδότη.

Συνεχίζουμε και οργανώνουμε τον κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους του Χίλτον που δίνουν τη μάχη για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και του εισοδήματος τους. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, η διεκδίκηση η λύση.

Απαιτούμε:

  • Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και το εισόδημα των εργαζομένων του ξενοδοχείου Χίλτον
  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και 5ημερο 7ωρο, καμία διευθέτηση του χρόνου εργασίας.
  • Να απαγορευτούν οι απολύσεις όσο διαρκεί το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.
  • Να διασφαλιστούν ενόψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν όλες οι θέσεις εργασίας και το εισόδημα όλων των εποχικά απασχολούμενων με υποχρεωτική επαναπρόσληψη.
  • Να καταχωρηθούν στον ΕΦΚΑ όλα τα ένσημα των εποχικών εργαζομένων που ήταν σε αναστολή εργασίας το ‘20
  • Ταμείο ανεργίας 600ευρώ σε όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όσο διαρκεί η ανεργία.

 

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ