Να διασφαλιστούν άμεσα τα δικαιώματα και το εισόδημα των εργαζομένων της εταιρείας Rocket

FacebookTwitterGoogle+Share

Η εταιρεία delivery ROCKET με το ξαφνικό λουκέτο επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι τελικά τις επιχειρήσεις τις ανοίγουν και τις κλείνουν οι εργοδότες με μοναδικό σκοπό τη διασφάλιση των κερδών τους και αποκλειστικά των δικών τους συμφερόντων. Καρφί δε τους καίγεται για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους που μέχρι σήμερα έβαζαν σε κίνδυνο τη ζωή τους στο δρόμο του μεροκάματου.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν από τους επικεφαλής της εταιρίας αργά το απόγευμα της Τρίτης για το “λουκέτο” αφού μέχρι κι εκείνη την ώρα, λίγο πριν την αιφνιδιαστική επίσημη ανακοίνωση, ενώ είχαν ήδη μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Η απαράδεκτη επιλογή της εταιρείας να απολύσει μαζικά τους εργαζόμενους και να εξαφανιστούν οι ιδιοκτήτες, ενώ ακόμα οφείλονται δεδουλευμένα τουλάχιστον και οι αποζημιώσεις δε θα μείνει αναπάντητη.

Το Συνδικάτο από το πρώτο λεπτό της ανακοίνωσης του κλεισίματος της εταιρίας είναι δίπλα στους εργαζόμενους εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του και θα παλέψουμε για τη διασφάλιση τους.

Απαιτούμε:

  • Να καταβληθούν στο σύνολο τους δεδουλευμένα και αποζημιώσεις.
  • Να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας χωρίς προϋποθέσεις στο ταμείο ανεργίας για όσο διάστημα χρειαστεί να βρουν δουλειά.
  • Να δοθεί έκτακτο επίδομα ενίσχυσης του εισοδήματος τους.

 

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ