Ανακοίνωση σχετικά με το κλείσιμο του ξενοδοχείου Χίλτον

FacebookTwitterGoogle+Share

Η ανακαίνιση και η αναβάθμιση της κερδοφορίας της Ιονικής Α.Ε  περνά μέσα από την ισοπέδωση των δικαιωμάτων 350 εργαζόμενων οδηγώντας τους  στην  ανεργία.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΧΙΛΤΟΝ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

ΤΗΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ΧΙΛΤΟΝ Αθηνών,  ΙΟΝΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ, μέλος του ομίλου της ΤΕΜΕΣ, συμφερόντων του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, ανακοίνωσε επίσημα  ότι στις 31 Ιανουαρίου 2022 διακόπτεται η λειτουργία του ξενοδοχείου μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ανακαίνισης, οι οποίες θα διαρκέσουν περίπου 3 χρόνια.

Με μια κίνηση που περιέχει αρκετά στοιχεία εκβιασμού, η εταιρεία ξεκαθάρισε στους περίπου 350 εργαζόμενους ότι δεν έχει καμία πρόθεση να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας και το εισόδημά τους μέχρι το άνοιγμα του Ξενοδοχείου, προσφέροντάς τους ουσιαστικά δύο επιλογές εθελούσιας αποχώρησης, οι οποίες έχουν μία και μοναδική συνισταμένη, την ΑΠΟΛΥΣΗ.

Η επιδίωξη της ΙΟΝΙΚΗΣ ΑΕ είναι να εξαγοράσει την συναίνεση των συναδέλφων για να εξυπηρετηθεί το σχέδιο μαζικής εκκαθάρισης από εργαζόμενους με συγκροτημένα συλλογικά δικαιώματα ώστε να έχει την δυνατότητα, στην νέα μορφή του συγκροτήματος μετά την ανακαίνιση, να απασχολήσει νέο προσωπικό αποκλειστικά με ευέλικτες μορφές εργασίας και μέσω δουλεμπορικών εταιρειών.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην «τσιμπήσουν» και να μην παρασυρθούν από τους καλοθελητές του μηχανισμού της εργοδοσίας. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παραδώσει στην εργοδοσία το κατοχυρωμένο δικαίωμά του στην μόνιμη εργασία ούτε να συναινέσει σε απόλυση η οποία του «σερβίρεται» καλά κρυμμένη σε ένα οικονομικό πακέτο αποχώρησης. Η αποδοχή μιας τέτοιας πρότασης σημαίνει αυτομάτως οριστική απώλεια του κεκτημένου δικαιώματος ο εργαζόμενος να συνεχίσει να εργάζεται και να βιοπορίζεται από την Ιονική ξενοδοχειακή όσο διαρκεί η ανακαίνιση αλλά και μετά.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου Χίλτον Αθηνών, να συμμετέχουν στην Γενική Συνέλευση του επιχειρησιακού σωματείου, την Παρασκευή  14 Ιανουαρίου στις 13:00 στην αίθουσα Τερψιχόρη.

ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ