Oι εκδικητικές απολύσεις και η τρομοκρατία της «Energean» δεν θα περάσουν!

FacebookTwitterGoogle+Share

Δεν έχει τέλος η άθλια επίθεση σε βάρος των εργαζομένων των «Πετρελαίων Καβάλας», που δίνουν πολύμηνο αγώνα ενάντια στις απολύσεις και το σχέδιο εργολαβοποίησης, με την εργοδοσία της «ENERGEAN» να προχωρά σήμερα στην απόλυση ακόμη 24 εργαζομένων, ανάμεσά τους και όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων, καλώντας μάλιστα τους υπόλοιπους εργαζόμενους, να δεχτούν τις απαράδεκτες  συνθήκες εργασίας που τους ετοιμάζει και να επιστρέψουν στη δουλειά μέχρι αύριο το πρωί αλλιώς θα προχωρήσει σε περισσότερες απολύσεις.

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της «ENERGEAN» που όλο αυτό το διάστημα προσπαθεί με κάθε τρόπο να τρομοκρατήσει και να λυγίσει τους εργαζόμενους ώστε να δεχθούν να επιστρέψουν στις συνθήκες γαλέρας που βαφτίζουν μάλιστα ως «υγιή ανάπτυξη». Η εργοδοτική τρομοκρατία με τις ανοχή και τη στήριξη της κυβέρνησης, κόντρα στον δίκαιο αγώνα των εργατών ενάντια στις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες και τις δυσμενείς μετατροπές των συμβάσεων μέσω εργολάβων, αποδεικνύει για πολλοστή φορά τι σημαίνει ανάπτυξη για τις επιχειρήσεις και ποιους αφορά .

Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Αττικής στηρίζει τους εργαζόμενους στα πετρέλαια Καβάλας και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα τους. Απαιτούμε να παρθούν τώρα πίσω όλες οι απολύσεις των εργαζομένων και των εκλεγμένων συνδικαλιστών.  

 

 

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ