Ο αγώνας των εργαζομένων στο HILTON είναι αγώνας όλου του κλάδου

FacebookTwitterGoogle+Share

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022  

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΙΛΤΟΝ

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και συμμετέχουμε στην συγκέντρωση 

τη Δευτέρα 17/01 10πμ έξω από την είσοδο του ξενοδοχείου. 

Το Συνδικάτο καλεί όλα τα επιχειρησιακά σωματεία στην Αττική , όλα τα σωματεία του κλάδου σε όλη τη χώρα να πάρουν αποφάσεις στήριξης και αλληλεγγύης στους συναδέλφους στο ξενοδοχείο Χίλτον , που αντιστέκονται μέσα από το σωματείο τους, απέναντι στη προσπάθεια της ΙΟΝΙΚΗΣ ΑΕ και τις HILTON να απολύσουν όλο το προσωπικό και να απαλλαγούν από τα δικαιώματα των εργαζομένων με αφορμή την ανακαίνιση του Ξενοδοχείου. 

 

Τη προηγούμενη Τρίτη η εταιρεία  ξεκαθάρισε στους εργαζόμενους  ότι δεν έχει καμία πρόθεση να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας και το εισόδημα τους μέχρι το άνοιγμα του Ξενοδοχείου προσφέροντας τους ουσιαστικά 2 επιλογές εθελούσιας αποχώρησης οι οποίες έχουν μία και μοναδική συνισταμένη , την ΑΠΟΛΥΣΗ.

 

Η επιδίωξη της ΙΟΝΙΚΗΣ ΑΕ  να εξαγοράσει την συναίνεση των συναδέλφων για να εξυπηρετηθεί το σχέδιο μαζικής εκκαθάρισης από εργαζόμενους με συγκροτημένα συλλογικά δικαιώματα ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. 

 

Οι εργαζόμενοι με τη δική μας αλληλεγγύη και στήριξη μπορούν να αποτρέψουν τη προσπάθεια της εργοδοσίας, ώστε στην νέα μορφή του συγκροτήματος μετά την ανακαίνιση, να απασχολήσει νέο προσωπικό αποκλειστικά με ευέλικτες μορφές εργασίας και μέσω δουλεμπορικών εταιρειών.

 

Δεν είναι τυχαίο ότι η εργοδοσία πήρε αυτή την απόφαση σε μια περίοδο όπου «τρέχουν» από τη κυβέρνηση μια σειρά από επιδοτήσεις και προνόμια, συνολικά προς τους επιχειρηματικούς ομίλους. 

 

Η κυβέρνηση με τη πολιτική που εφαρμόζει συνολικά έχει δώσει το πράσινο φώς σε Ξενοδόχους και μεγάλες επιχειρήσεις στον επισιτισμό να προχωρούν σε απολύσεις , μειώσεις μισθών , γενίκευση της εκ περιτροπής εργασίας και των προγραμμάτων αναστολής και «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», με μοναδικό σκοπό την διασφάλιση των κερδών που είχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια ,με τη δική μας δουλειά. 

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣΤΩΡΑ  ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 

ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΓΕΝΑΡΗ 

ΣΤΙΣ 13:00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

 

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ