Οι εργαζόμενοι της e-food δεν τα «παραδίδουν»: Στάση εργασίας και κινητοποιήσεις στις 22/9 σε μεγάλες πόλεις

FacebookTwitterGoogle+Share
Στην Αθήνα, δυναμικό κάλεσμα προς όλους τους συναδέλφους/ισσες διανομείς, όχι μόνο της e-food αλλά ολόκληρου του κλάδου, για συμμετοχή σε προειδοποιητική στάση εργασίας την Τετάρτη 22/9 από τις 12:00 – 16:00, απευθύνουν το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού και το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Διανομέων (ΣΒΕΟΔ), όπως άλλωστε αποφασίστηκε στην έκτακτη γενική συνέλευση.  Η μοτοπορεία που θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από το Πεδίον του Άρεως, θα κατευθυνθεί στο υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι της e-food  αποφάσισαν την κλιμάκωση του αγώνα τους μέσα από τη μαζική συνέλευση που πραγματοποίησαν στο πλαίσιο της 4ωρης (10 π.μ. – 2 μ.μ.) στάσης εργασίας που είχε προκηρύξει το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού (ΣΕΤΕΠΕ).

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε τετράωρη στάση εργασίας την Τετάρτη από τις 12 έως τις 4 το μεσημέρι και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άγαλμα Βενιζέλου από όπου θα πραγματοποιηθεί μοτοπορεία. Και 24ωρη απεργία την Παρασκευή με συγκέντρωση στις 7 μ.μ. και πάλι στο Άγαλμα Βενιζέλου, από όπου θα ξεκινήσει και πάλι μοτοπορεία στους δρόμους της πόλης.

Στην Πάτρα, μέσα από μια μαχητική συνέλευση οι εργαζόμενοι της e-food αποφάσισαν να κηρύξουν 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη από τις 12 το μεσημέρι, συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας και μοτοπορεία στους δρόμους της πόλης. Οι συνάδελφοι δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να μην προχωρήσει η αλλαγή της εργασιακής τους σχέσης που τους μετατρέπει από μισθωτούς σε «συνεργάτες» (freelancers) μετά και την ψήφιση του νόμου-έκτρωμα Χατζηδάκη.

Στη Λάρισα, απόφαση για στάση εργασίας για τους εργαζόμενους της «e-food» την Τετάρτη 22/9 από τις 12.00 – 16.00 έλαβε το Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας και απαιτεί να ικανοποιηθούν εδώ και τώρα τα δίκαια και αναγκαία αιτήματα των εργαζομένων της εταιρείας.

Το delivery των εκβιασμών δεν θα περάσει», τονίζει το ΕΚΝΛ και διεκδικεί:

Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις, με άμεση πρόσληψη από την ίδια την «e-food» και να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Καμία διανομή σε παγωνιά, καύσωνα, καταιγίδα κλπ.

ΣΣΕ με αυξήσεις και όχι ατομικές.

Μηχανάκια, συντήρηση και εξοπλισμός με ευθύνη της εργοδοσίας.

Χιλιομετρική οριοθέτηση της ακτίνας παράδοσης – παραλαβής.

Υποδομές (αποδυτήρια, τουαλέτες κλπ.) και χώροι ανάπαυσης και προστασίας από τα καιρικά φαινόμενα.

Στα Χανιά, το Σωματείο Διανομέων – Delivery ν. Χανίων «Ιωσήφ Μαρινάκης» προχωρά σε στάση εργασίας την Τετάρτη 22/9 12:00-16:00 και μοτοπορεία, καθώς και σε συγκέντρωση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς στις 11:30 π.μ.

Στην ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι «καλούμε όλους τους διανομείς και  τα μέλη του σωματείου μας καθώς  και τα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού να στηρίξουν με την παρουσία τους τον αγώνα μας. Οι εξελίξεις αφορούν όλους τους διανομείς ανεξάρτητα από τον χώρο εργασίας του».