ΔΑΣ Χίλτον: Χτυπάνε το Συνδικάτο, χτυπάνε τη δύναμη σου!

FacebookTwitterGoogle+Share

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι εκλογές του κλαδικού Συνδικάτου Αττικής. Η κάλπη θα βρίσκεται στο ξενοδοχείο μας την ίδια ημέρα από τις 10:00 π.μ. έως τις 18:00 μ.μ.

Το Συνδικάτο και τα μέλη του όλα αυτά τα χρόνια έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να δίνουν μάχες και μάλιστα νικηφόρες, γι’ αυτό και σε κάθε εκλογική διαδικασία συμμετέχουν χιλιάδες εργαζόμενοι στηρίζοντας τις προσπάθειές του. Η δράση του Συνδικάτου ενοχλούσε και θα ενοχλεί πάντα την εργοδοσία, η οποία με αφορμή τις εκλογές επιστράτευσε για ακόμα μια φορά συγκεκριμένους εργαζόμενους του Χίλτον με σκοπό να διαδίδουν ψευδώς, πως η απαραίτητη για να ψηφίσει κάποιος συνδρομή, είναι ένα υπέρογκο ποσό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα τσιράκια της εργοδοσίας καταφεύγουν σε τέτοιου είδους αθλιότητες. Είναι οι ίδιοι που το 2018 στις εκλογές του Συνδικάτου λέγανε στους συναδέλφους μας να μην ψηφίσουν στο Συνδικάτο, ενώ το 2016 έφτασαν στο σημείο να διαδίδουν πως η συνδρομή είναι 50€!! Μοναδικός τους στόχος είναι να αποδυναμώσουν το Συνδικάτο και να εμποδίσουν τη μαζικοποίηση του.

Τα ονόματα τους είναι  γνωστά σε όλους, θα τα βρείτε γραμμένα στο ψηφοδέλτιο άλλου συνδυασμού ανάμεσα σε γνωστούς  «συνδικαλιστές» που στο παρελθόν υπηρέτησαν  επάξια τα συμφέροντα μεγαλοξενοδόχων, βάζοντας πλάτη σε μαζικές απολύσεις, ξεπούλημα εργατικών δικαιωμάτων κ.α. Μπροστά στο επικείμενο κλείσιμο του ξενοδοχείου κατανοούμε ότι το Συνδικάτο και τα μέλη του θα αποτελέσουν σοβαρό εμπόδιο σε πιθανά σχέδια για δυσμενείς επιπτώσεις στο εισόδημα των συναδέλφων, μαζικές απολύσεις ή βλαπτικές μεταβολές στις σχέσεις εργασίας. Γι’ αυτό και η εργοδοσία λαμβάνει τα μέτρα της καλώντας τους γνωστούς -και μη εξαιρετέους- βαστάζους των συμφερόντων της να κάνουν το έργο τους .

Για να πάψει αυτή η συκοφαντία ενάντια στο Συνδικάτο, η παράταξη μας ενημερώνει όλους τους συναδέλφους πως το κόστος της ετήσιας συνδρομής που τα μέλη αποδίδουν στο Συνδικάτο είναι μόλις 50 λεπτά τον μήνα, ενώ σύμφωνα με την απόφαση της πρόσφατης εκλογοαπολογιστικής  συνέλευσης και με βάση τις υπάρχουσες δύσκολες συνθήκες,  το οικονομικό δεν θα αποτελέσει αιτία μη συμμετοχής.  Φυσικά αν όλοι αυτοί οι υποψήφιοι που λασπολογούν και αποτρέπουν τους εργαζόμενους από το να γίνουν μέλη στο Συνδικάτο, είχαν πατήσει το πόδι τους στις Γενικές συνελεύσεις και στα ανοικτά Δ.Σ θα γνώριζαν αυτές τις αποφάσεις. Αλλά γι αυτούς οι συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες είναι περιττές και το έχουν αποδείξει πολλές φορές με την απαξιωτική τους στάση στο επιχειρησιακό σωματείο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους  να συμμετέχουν στις εκλογές, ψηφίζοντας κατά συνείδηση και με κριτήριο τα συμφέροντα τους.