Ανακοίνωση του Συνδικάτου για τη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση: Συνεχίζουμε πιο δυναμικά και μαζικά!

FacebookTwitterGoogle+Share

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ 

Αυτό το μήνυμα στείλαμε σήμερα οι χιλιάδες απεργοί, στην κυβέρνηση και την εργοδοσία, με τη μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων.

Η κεντρική διοίκηση του Συνδικάτου χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου από τον επισιτισμό, τα ξενοδοχεία και τους διανομείς. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην ηρωική στάση των ναυτεργατών που έκαναν κουρελόχαρτο την απαγόρευση της απεργίας τους από τα αστικά δικαστήρια.  Σήμερα όλοι μας με τη μαζική μας συμμετοχή κάναμε στην πράξη σμπαράλια όλα τα ψευτοεπιχειρήματα της κυβέρνησης και των εργοδοτών, ότι τάχα μου το νομοσχέδιο το θέλουν οι εργαζόμενοι.

Ό,τι και να κάνουν, ό,τι και να πουν αυτό το έκτρωμα που ετοιμάζουν έχει ήδη καταψηφιστεί από τους εργαζόμενους, έχει ήδη απορριφθεί. Η μονή λύση για αυτούς είναι να το πάρουν πίσω.

Απάντηση πήρε και η συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ και του εργοδοτικού συνδικαλισμού συνολικά, όλοι αυτοί που πριν λίγες μέρες αποκαλούσαν τους απεργούς γελοίους, που έλεγαν ότι οι απεργίες έφαγαν τα ψωμιά τους, αυτοί που μιλάνε για θετικά του νομοσχεδίου και που απαιτούν να κατατεθεί με «βελτιώσεις». Πήραν απάντηση αυτοί που μαζεύτηκαν σε μια πλατεία παρέα με αυτούς που ψήφισαν και τα τρία μνημόνια, τους εκατοντάδες αντεργατικούς νόμους.

Τώρα αυτό που μένει, είναι όλα τα σωματεία, όλοι οι εργαζόμενοι να επιλέξουν τη σωστή μεριά, τη μεριά που παλεύει να αποσυρθεί το νομοσχέδιο. Τώρα αυτό που μένει είναι όσοι δεν έκαναν το βήμα σήμερα, να το κάνουν τις επόμενες μέρες. Μπορούμε να τα καταφέρουμε, έχουμε τη δύναμη. Δε θα δεχτούμε να ζήσουμε σαν σκλάβοι.

 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ – ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΛΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΝΕΑΣ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΝΗ

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ