Ανακοίνωση της ΔΑΣ ΧΙΛΤΟΝ για τη μεγαλειώδη απεργία και για συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου

FacebookTwitterGoogle+Share

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ΔΑΣ ΧΙΛΤΟΝ χαιρετίζει τη σημερινή μεγαλειώδη απεργιακή διαδήλωση, τη μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων, ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο-τερατούργημα που φέρνει η κυβέρνηση της Ν.Δ. Χαιρετίζουμε και την συμμετοχή των συναδέλφων μας που συγκεντρώθηκαν στην απεργιακή περιφρούρηση του ξενοδοχείου και στη συνέχεια πορεύτηκαν μαζί με το πανό του Συνδικάτου μας. Σήμερα η εργοδοσία ένιωσε στην πράξη τι σημαίνει εργατική αλληλεγγύη καθώς μαζί με μας βρέθηκαν στο εργοτάξιο της ΤΕΜΕΣ και οι συναγωνιστές από το Συνδικάτο Οικοδόμων. Το μήνυμα που στείλαμε προς όλες τις κατευθύνσεις ήταν ξεκάθαρο, τα σχέδια κυβέρνησης και μεγαλοξενοδόχων θα μείνουν στα χαρτιά, δούλοι του 21ου αιώνα εμείς δεν θα γίνουμε. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με νέα 24ώρη απεργία στις 16 Ιουνίου. 

Καταγγέλλουμε την παράταξη της πλειοψηφίας του επιχειρησιακού σωματείου ΧΙΛΤΟΝ που με ευθύνη της, το Σωματείο μας ήταν ένα από τα λίγα σε όλη την Ελλάδα που δεν στήριξε την σημερινή απεργία, ούτε καν με μια ανακοίνωση, ενώ για ακόμα μια φορά αρνήθηκε να καλέσει τα μέλη του να συμμετέχουν σε αυτή. Αποδεικνύεται ξανά ότι η συγκεκριμένη παράταξη έχει επιλέξει να στηρίξει μόνο τους εργοδότες και τα συμφέροντά τους και δεν συγκινείται ούτε από το γεγονός ότι αυτό το νομοσχέδιο μας γυρνάει 135 χρόνια πίσω, διαλύει το μέλλον μας και καταστρέφει τις ζωές μας.

Οι μεθοδεύσεις που οργανώθηκαν από την εργοδοσία του ΧΙΛΤΟΝ και την παράταξη της πλειοψηφίας για συνέλευση χωρίς ομιλίες και διάλογο τελικά έπεσαν στο κενό μετά από τις παρεμβάσεις μας. Μένει να μας απαντήσουν ποιος ήταν ο λόγος που ήθελαν να μας φιμώσουν και γιατί επιμένουν να κρατούν όλους τους εργαζόμενους στο σκοτάδι αυτή την κρίσιμη περίοδο. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους, όπως δεν επιτρέψαμε να γίνει η συνέλευση παρωδία το ίδιο θα κάνουμε εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες μας σχετικά με περιορισμό στη συμμετοχή στη συνέλευση μέχρι 30 άτομα. Είναι ολοφάνερο ότι επιμένουν να αναζητούν τρόπους να γίνει μια συνέλευση ελεγχόμενη, με λίγους και με όρους fast track, γι’ αυτό επέλεξαν αυτή την ώρα που δεν διευκολύνει τους περισσοτέρους ώστε να δυσκολέψουν την μαζική προσέλευση. Ας βγάλουν οι συνάδελφοι τα συμπεράσματά τους από αυτές τις απαράδεκτα προκλητικές μηχανουργίες τους.

Η ΔΑΣ καλεί όλους τους συναδέλφους του ξενοδοχείου, εργαζόμενους και Σωματεία του κλάδου στην αυριανή παράσταση διαμαρτυρίας στις 14:00 στην είσοδο προσωπικού για να μην επιτρέψουμε τον εκφυλισμό των δημοκρατικών και συλλογικών διαδικασιών των εργαζομένων από τους συνδικαλιστές εκείνους που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Μόνο μέσα από τους αγώνες και τη συμμετοχή μας μπορούμε να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας. Καμιά αναμονή, κανένας εφησυχασμός!

Μαζικά και μαχητικά συμμετέχουμε στη Γενική Συνέλευση για να ακουστούν οι δικές μας ανάγκες!

Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας θα γίνει με ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!