Ανακοίνωση του Συνδικάτου για την παρέμβαση στο Υπ. Εργασίας σχετικά με τα εργατικά ατυχήματα διανομέων

FacebookTwitterGoogle+Share

ΒΑΦΕΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ

Έπειτα από τα συνεχόμενα ατυχήματα διανομέων, πραγματοποιήθηκε σήμερα κινητοποίηση του Συνδικάτου μας στο Υπουργείο Εργασίας,  καταθέτοντας για άλλη μια φορά υπόμνημα με τα αιτήματα για άμεσα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, για την ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά, την άμεση απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου.

Αντιπροσωπεία του Συνδικάτου συναντήθηκε με τον διευθυντή του Υπουργείου  καταθέτοντας τα παρακάτω αιτήματα:

  • Ένταξη της ειδικότητας των διανομέων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Να συνεδριάσει άμεσα η επιτροπή ΒΑΕ του Υπουργείου.
  • Μηχανάκια, εξοπλισμός, συντήρηση και έξοδα μετακίνησης να παρέχονται από την επιχείρηση, να συμπεριλαμβάνεται το κράνος για τους διανομείς.
  • Υποχρεωτική Κλαδική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους σε επισιτιστικά καταστήματα.
  • Σταθερή εργασία 5ημερο 7ωρο με αποδοχές 8ωρου και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης. Καμία άλλη ανοχή στην εργοδοτική αυθαιρεσία.
  • Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες στη βάση των διατάξεων που προβλέπουν μέχρι σήμερα και για άλλες ειδικότητες. Να οροθετηθεί χιλιομετρικά η εμβέλεια διανομής .
  • Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων.

Η απάντηση  του διευθυντή -μεταφέροντας την άποψη του- ήταν ότι οι διανομείς δεν είναι επάγγελμα που ανήκει στα ΒΑΕ! Και μάλιστα δεν είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει η επιτροπή του υπουργείου για τα ΒΑΕ, επιβεβαιώνοντας ότι θα συνεδριάσει ξανά σε τρία χρόνια.

ΔΙΑΜΗΝΥΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ, ΟΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ.

ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ

ΑΥΡΙΟ,  ΠΕΜΠΤΗ 10/06  ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΝΤΟΥ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ,ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

 στις 10π.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

 

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ