Σχετικά με τους διαγνωστικούς ελέγχους covid στα ξενοδοχεία ElECTRA

FacebookTwitterGoogle+Share

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

   Μπαίνοντας στον τρίτο χρόνο της πανδημίας ζούμε τις τραγικές επιπτώσεις μιας άθλιας διαχείρισης από πλευράς κυβέρνησης και εργοδοτών που μετράει την διασφάλιση της υγείας του λαού μας ως κόστος. Γι αυτό και κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν λαμβάνεται παρά μόνο προτάσσεται η  ατομική ευθύνη παντού.

Σε αυτή τη λογική η εταιρεία αντιμετωπίζει την απαραίτητη ιχνηλάτηση ως κόστος επίσης, το οποίο και το φορτώνει στις πλάτες των εργαζομένων . Αυτό επιβεβαιώνεται με την απόφαση της να μην καλύπτει τα έξοδα των αναγκαίων τεστ. Η προσφορά με μειωμένη τιμή για rapid test αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζουν την τεράστια απώλεια από το εισόδημα τους και ταυτόχρονα την ανυπαρξία των απαραίτητων μέτρων προστασίας της υγείας τους.

Δεν είναι ατομική ευθύνη η ανάγκη  για συχνή εβδομαδιαία ιχνηλάτηση και τακτικό έλεγχο εντός των χωρών εργασίας.

Το ζήτημα της προστασίας της υγείας μας είναι ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Δε δεχόμαστε να μας κουνάνε το δάκτυλο αυτοί που μας αναγκάζουν να στριμωχνόμαστε σαν σαρδέλες μέσα στα  ΜΜΜ για να πάμε στη δουλεία μας. Αυτοί που μέχρι σήμερα δε παίρνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, που δεν δίνουν δεκάρα για την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας.

Συνάδελφοι, με παρεμβάσεις του Συνδικάτου και επιχειρησιακών σωματείων σε πολλούς εργασιακούς χώρους απαιτήσαμε και πετύχαμε, για τις προσεχείς ημέρες δωρεάν έλεγχο μοριακού test PCR για όλους τους εργαζόμενους. Μόνο οργανωμένα μέσα από το Συνδικάτο μας,  μπορούμε να επιβάλουμε το αυτονόητο. Κάτι που έχουν καταφέρει συνάδελφοι μας και σε άλλους χώρους.

Με αυτό ως γνώμονα αλλά κι από την ίδια μας την πείρα γνωρίζοντας ότι αυτά τα ημίμετρα το μόνο που κάνουν είναι να ανακυκλώνουν την πανδημία με τραγικά αποτελέσματα απαιτούμε

  • Την επιστροφή της ιχνηλάτησης σε εβδομαδιαία βάση στους χώρους δουλειάς με κάλυψη του κόστους από την εργοδοσία.
  • Μέτρα προστασίας και επικαιροποίηση αυτών συχνά μέσα στους χώρους.
  • Πλήρης μισθολογική κάλυψη των εργαζομένων που είναι εκτός εργασίας λόγω κορονοϊού.

 

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ