Ανακοίνωση της ΔΑΣ ΧΙΛΤΟΝ για τις εκλογές του επιχειρησιακού σωματείου

FacebookTwitterGoogle+Share

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε όλους εκείνους που στήριξαν την Δ.Α.Σ. στις εκλογές του επιχειρησιακού σωματείου μας στις 22 Ιούνη, δίνοντας μας μια παραπάνω έδρα στο Δ.Σ (από 1 τώρα 2 και από 1 έδρα στην Ομοσπονδία και στο Εργατικό Κέντρο.)

Ξέρουμε καλά πώς η ψήφος στην Δ.Α.Σ. είναι μια μάχη που δώσαμε όλοι, περνώντας μέσα από απειλές, τρομοκρατία, ψεύτικες υποσχέσεις, επίθεση καλυμμένη & ανοιχτή, από την εργοδοσία και τους κάθε λογής «σωτήρες» ή «ανεξάρτητους». Ξέρουμε επίσης καλά, πως ακόμα και κάποιοι από αυτούς που στήριξαν άλλα ψηφοδέλτια, αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι την κρισιμότητα της περιόδου, προβληματίζονται και αγωνιούν.

Μπορεί η κυβέρνηση να ανακοίνωσε ότι θα επιδοτήσει τους μεγαλοεπιχειρηματίες από την νέα χρονιά και με αυτό ως δεδομένο, ενδεχομένως να πάει λίγο πιο μετά το κλείσιμο και του Hilton, όμως την ίδια στιγμή δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να συνεχίσουν τις αναστολές και για τον Ιούλιο ή να μας απασχολούν με το πρόγραμμα Συν-Εργασία για όλο το καλοκαίρι!

Ενώ το ξενοδοχείο τον Ιούνη ήταν γεμάτο και συνεχίζει με καλές πληρότητες- άρα και οι τσέπες της Hilton-Ιονικής φουσκώνουν, και ενώ όσοι γύρισαν στη δουλειά «λιώνουν τα παπούτσια τους» στα υποστελεχωμένα πόστα, την ίδια στιγμή γινόμαστε όλοι ακόμα πιο ευέλικτοι, ακόμα πιο αναλώσιμοι και έως και τον Σεπτέμβρη είμαστε και «τσάμπα»!

Σε όλα αυτά, αλλά και στα ακόμα πιο δύσκολα που προμηνύονται για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, σας καλούμε να σταθείτε πλάι μας, είτε κάνατε το βήμα τώρα, είτε όχι!

Δεν πρέπει να έχουμε καμία αυταπάτη!

Έτσι κι αλλιώς όλοι γνωρίζουμε ότι σωτήρες δεν υπάρχουν!

Σας καλούμε να παλέψετε στο πλάι της ΔΑΣ & του Συνδικάτου για να έχουμε όλοι σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας & των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων μπροστά στο κλείσιμο του ξενοδοχείου και στις ανατροπές που έρχονται στην ζωή όλων μας.