Η ΔΑΣ HILTON καλεί στην απεργία της Πρωτομαγιάς. Καμία υποχώρηση και εφησυχασμός!

FacebookTwitterGoogle+Share

Ως εδώ με τις υποχωρήσεις και τον εφησυχασμό, ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Εδώ κι ένα χρόνο όλοι εμείς οι εργαζόμενοι σηκώνουμε στις πλάτες μας τις συνέπειες της πανδημίας. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση μοιράζει απλόχερα εκατομμύρια στους εργοδότες μας, από τα δικά μας λεφτά, εμείς καλούμαστε να ζήσουμε τις οικογένειες μας με ψίχουλα. Μπροστά σε αυτή την δύσκολη συγκυρία πολλά επιχειρησιακά σωματεία άλλων ξενοδοχείων μαζί με το Συνδικάτο Αττικής δίνουν σκληρή μάχη απέναντι σε κυβέρνηση και μεγαλοξενοδόχους που επιδιώκουν να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους σκλάβους.

Δυστυχώς το επιχειρησιακό σωματείο του HILTON, με ευθύνη της παράταξης της πλειοψηφίας, για ακόμα μια φορά ακολουθεί την τακτική του εφησυχασμού και του συμβιβασμού βάζοντας σε προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εργοδοσίας .

Έναν χρόνο τώρα δεν φτάνει που αδιαφορούν για το πώς τα βγάζουμε πέρα αλλά με την στάση τους επιδιώκουν συνειδητά να θαφτούν οι προσπάθειες για ανατροπή αυτής της κατάστασης. Σφυρίζουν αδιάφορα όσο χιλιάδες συνάδελφοι μας ξεσηκώνονται σε όλη την Ελλάδα, δεν έχουν γράψει ούτε μια ανακοίνωση καλέσματος και στήριξης για καμία από τις δεκάδες κινητοποιήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από τον Απρίλιο του 2020 κι αυτό γιατί δεν θέλουν  να  στεναχωρήσουν την εργοδοσία.

Ντράπηκε και η ντροπή όταν η μοναδική συνεδρίαση του Δ.Σ ήταν για να «μαλώσουν» εμάς που «τολμήσαμε» να απαιτήσουμε την διασφάλιση του εισοδήματος και των θέσεων εργασίας για όλους. Αρρωσταίνουν και μόνο στο άκουσμα της λέξης διεκδικήσεις ενώ παρά το ότι υπέγραψαν τη νέα επιχειρησιακή σύμβαση η οποία ευθυγραμμίζεται με την κλαδική στους όρους εργασίας (παγώνει τους μισθούς για ένα χρόνο, δίνει την δυνατότητα στον εργοδότη να σπάει τα ρεπό, καταργεί το 8ώρο, νομιμοποιεί την εκ περιτροπής εργασία και τις απλήρωτες υπερωρίες), μεθοδικά ετοιμάζουν μπροστά στην ανακαίνιση να ξεφορτωθούν τους εργαζόμενους έξτρα, τους εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και τους συναδέλφους από την ISS. Μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε έχουμε ανάγκη από οργάνωση και αγώνα για τη διασφάλιση της δουλειάς μας και της υγείας μας. Δεν θα μας χρυσώσουν το χάπι με ελεημοσύνες!

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι η μέρα τιμής των νεκρών της τάξης μας, είναι η μέρα που απαντάμε απεργιακά σε όλους αυτούς που μας θέλουν αδρανείς, φιμωμένους και υποταγμένους. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν δυναμικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Μάη 10 π.μ. στο Σύνταγμα.

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ HILTON