ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

FacebookTwitterGoogle+Share

Αθήνα 2 / 09/2019

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ !
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ!

Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Αττικής καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, τα επιχειρησιακά σωματεία, να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ και την εργοδοσία , με απεργία μόλις φέρουν το νέο συνδικαλιστικό νόμο έκτρωμα στη βουλή.
Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να φέρει στη βουλή για ψήφιση νόμο, με στόχο να περιορίσει ακόμα περισσότερο την οργανωμένη δράση των εργαζομένων. Σε διατεταγμένη υπηρεσία, με εντολή των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων θέλουν να επιβάλουν τη παρέμβαση του κράτους και της εργοδοσίας στις οργανώσεις των εργαζομένων. Θέλουν να επιβάλουν στα σωματεία τη παρουσία των ίδιων των εργοδοτών και των ανθρώπων τους για να τα αποδυναμώσουν. Να αλλάξουν το χαρακτήρα τους , φακελώνοντας τους εργαζόμενους, για να γνωρίζει η εργοδοσία ποιοι είναι οργανωμένοι, ποιοι ψηφίζουν κ.λπ. Πρόκειται για ωμή παρέμβαση και καταστολή τους εργατικού κινήματος.
Πρόκειται για συνέχεια του νόμου Αχτσιόγλου του ΣΥΡΙΖΑ, όπου τον ψήφισαν με χαρά όλοι μαζί και έβαλε ακόμα περισσότερα εμπόδια στο δικαίωμα των πρωτοβάθμιων συνδικάτων να αποφασίζουν για απεργία μέσα στην επιχείρηση, εκεί που η τρομοκρατία, οι απειλές από την εργοδοσία κυριαρχούν.
ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΞΕΚΑΘΑΡΟ!
ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.

Είναι καθαρό πλέον ότι η διασφάλιση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων προϋποθέτει την ακόμα μεγαλύτερη επίθεση στα εργατικά δικαιώματα , στις δημοκρατικές ελευθερίες, στο ίδιο το εργατικό κίνημα.
Είναι το λεγόμενο «φιλικό περιβάλλον» προς τις επενδύσεις που έλεγε η προηγούμενη κυβέρνηση, ή «το κέρδισμα της εμπιστοσύνης» των μεγάλων στρατηγικών επενδυτών» όπως λέει η ΝΔ.
Μπροστά στον ανταγωνισμό για τα κέρδη, είναι έτοιμοι να κατεδαφίσουν ότι έχει απομείνει όρθιο από δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων, σε όλους τους τομείς.
Επενδύουν στη λογική του μικρότερου κακού, στη λογική της αναμονής και των μειωμένων απαιτήσεων, για να περάσουν τη πολιτική τους αναίμακτα, χωρίς να κουνιέται φύλλο.
Ετοιμάζουν τη νέα μεγάλη επίθεση στο ασφαλιστικό σύστημα, όπου στην ουσία προχωρούν στην ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης μέσω των επαγγελματικών ταμείων, τη μετατροπή της από κοινωνικό δικαίωμα σε ακριβό εμπόρευμα.
Λένε ψέματα ότι με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα αυξηθούν οι μισθοί μας. Στην ουσία πρόκειται για μείωση στο μέρος του μισθού των εργαζομένων που αντιστοιχεί σε παροχές υγείας – πρόνοιας και σύνταξης. Η αλήθεια είναι ότι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα ωφελήσει για άλλη μια φορά τους εργοδότες, όπου για αυτούς θα κοστίζει ακόμα λιγότερο η δουλειά μας και από την άλλη μεριά θα θησαυρίζουν οι επιχειρηματίες στην υγεία και τη πρόνοια. Ταυτόχρονα συνεχίζονται τα δωράκια με την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών .
Την ίδια ώρα προχωράνε με γρήγορους ρυθμούς: η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας , παραμένουν όλα τα χαράτσια και η φοροληστεία των λαϊκών νοικοκυριών.
Αυτήν την πολιτική υπηρετούν σε διατεταγμένη υπηρεσία οι εργατοπατέρες – εργοδότες, μέσα στη ΓΣΕΕ. Αυτή τη πολιτική στηρίζει και η πλειοψηφία της Διοίκησης στην Ομοσπονδία Επισιτισμού – Τουρισμού, με διευθυντές και εργοδότες να επιδιώκουν να εκλέγονται μέσα στα σωματεία για να τα ελέγχουν, να τα τραβούν με το μέρος τους. Άλλωστε είναι οι ίδιοι που αναφέρουν όπου βρεθούν και όπου σταθούν ότι «η απεργία έχει φάει τα ψωμιά της», είναι οι ίδιοι που υπερασπίζονται την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης μέσω των επαγγελματικών ταμείων.
ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΠΕΡΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΣΑΚΙΣΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ, ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ!

Με ενότητα και αλληλεγγύη να οργανώσουμε σε όλους τους χώρους δουλειάς, παρεμβάσεις, κινητοποιήσεις, απέναντι στα πολύ οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Ενάντια στις απολύσεις, τις αλλαγές των συμβάσεων, τη γενίκευση των εργολαβικών συνεργείων. Μπροστά στη λήξη της Συλλογικής Σύμβασης στα Ξενοδοχεία, να μπουν για συζήτηση σε όλους τους χώρους δουλειάς τα δίκαια αιτήματα μας για:
• Υπογραφή και υποχρεωτική εφαρμογή συλλογικών συμβάσεων σε Επισιτισμό και Ξενοδοχεία με ουσιαστικές αυξήσεις
• 7ωρο 5ημερο 35ωρο, με δυο συνεχόμενα ρεπό
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, τα δουλεμπορικά – εργολαβικά συνεργεία.
• Επαναφορά και διεύρυνση των βαρέων και ανθυγιεινών και του εφάπαξ
• Δημόσια και δωρεάν κοινωνική ασφάλιση για όλους.
• Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς

Τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου, τα παρατήματα και οι σωματειακές επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς, μαζί με το Συνδικάτο να οργανώσουμε παντού, συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις. Να μη μείνει κανένας συνάδελφος χωρίς να ενημερωθεί για τις νέα επίθεση της κυβέρνησης. Ετοιμαζόμαστε για απεργιακή απάντηση, για άμεση κινητοποίηση αν τολμήσουν να φέρουν το νέο άθλιο νόμο.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου σε pdf: 02092019 Για νέο συνδικαλιστικό νόμο