25/7 Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη Σωτηρία Βασιλακοπούλου

FacebookTwitterGoogle+Share

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Το Συνδικάτο Επισιτισμού- Τουρισμού- Ξενοδοχείων Αττικής, καλεί τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου, τις σωματειακές επιτροπές, όλους τους συναδέλφους στην εκδήλωση μνήμης και τιμής της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου.
39 χρόνια μετά τη δολοφονία της Σωτηρίας από τον μπράβο-οδηγό της εργοδοσίας, θα βρισκόμαστε με ακριβή συνέπεια έξω από το χώρο της δολοφονίας, στο γκέτο-κάτεργο της ΕΤΜΑ. Η Σωτήρια Βασιλακοπούλου καταγράφεται στη λίστα με τους χιλιάδες αγωνιστές που με την ανιδιοτελή πρόσφορα, την αγωνιστικότητα, την εντιμότητα και τη συνέπεια λόγων – έργων έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα της εργατικής τάξης.
Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που μοίραζε η Σωτηρία έξω από τις πύλες της ΕΤΜΑ δεν διαφέρει καθόλου από αυτά που διεκδικεί και σήμερα η εργατική τάξη. Είναι το ίδιο περιεχόμενο που προσπαθεί να αφυπνίζει συνειδήσεις, να οργανώνει τους εργάτες απέναντι στα αφεντικά και το πολιτικό προσωπικό τους, να σπάει την εργοδοτική τρομοκρατία, να φέρνει τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων στο προσκήνιο. Είναι περιεχόμενο που ενοχλούσε και θα ενοχλεί το εκμεταλλευτικό σύστημα, τους επιχειρηματικούς ομίλους.
39 χρόνια μετά τη δολοφονία της Σωτηρίας, ο δρόμος της σύγκρουσης με τα μονοπώλια, την ΕΕ και την εξουσία τους παραμένει στην πρώτη γραμμή.
Μετά τις εκλογές βρισκόμαστε μπροστά σε νέα κατάσταση. Στην κυβέρνηση η ΝΔ και στην αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ που μέχρι πρότινος ως κυβέρνηση εφάρμοζε αντεργατικά μέτρα. Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ ξεκίνησε προτάσσοντας το δόγμα «νόμος και τάξη», συνεχίζει με την κατάργηση του ασύλου και ετοιμάζεται γρήγορα να ανοίξει νέα μέτωπα όπως: α) Το Ασφαλιστικό. β) Των εργασιακών σχέσεων, με μεγαλύτερη προσπάθεια να εδραιωθούν οι ευέλικτες μορφές, ακόμη μεγαλύτερη επέκταση των επιχειρησιακών συμβάσεων και καμιά επιστροφή στις κλαδικές. Το ζήτημα της Ενέργειας με παράδοση εξ ολοκλήρου της ΔΕΗ στο μεγάλο κεφάλαιο. Όλα αυτά οριοθετούν το περιεχόμενο και την κατεύθυνση της πολιτικής της.
Για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, η θυσία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου δεν είναι απλά μια ανάμνηση, σηματοδοτεί το ενιαίο της πάλης (εργατών, φοιτητών) και την κατεύθυνσή της. Θυμόμαστε και τιμάμε καθημερινά τη θυσία της Σωτηρίας, δυναμώνοντας τις προσπάθειές μας για την οργάνωση της εργατικής τάξης ενάντια στην εργοδοσία και τους μηχανισμούς της, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Πέμπτη 25 Ιούλη, στις 19.30, έξω από την ΕΤΜΑ
(Ιερά Οδός και Αγ. Άννης)