Τέρμα!Ως εδώ! Δε χαρίζουμε κανένα δικαίωμα!

FacebookTwitterGoogle+Share

      Αθήνα 20 / 02 / 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ 

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ! ΩΣ ΕΔΩ!

ΔΕ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ  ΔΙΚΑΙΩΜΑ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 5ΗΜΕΡΟ!

Συνάδελφοι ,συναδέλφισσες

Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στα Ξενοδοχεία και τον Επισιτισμό ,σε απόλυτη συνεργασία με τη κυβέρνηση και τη πλειοψηφία της Διοίκησης της Ομοσπονδίας (τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ ,ΔΑΚΕ), έχουν συμφωνήσει να ανανεώσουν τους άθλιους μισθούς πείνας που διαμόρφωσαν από το 2012 και μετά σε Επισιτισμό και Ξενοδοχεία, να πετσοκόψουν και άλλα δικαιώματα.

Η πλειοψηφία της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας, είναι διατεθειμένη να υπογράψει με τους Ξενοδόχους τη κατάργηση της 5 ήμερης εργασίας,  αρχικά   στα εποχικά Ξενοδοχεία και αργότερα να γενικευτεί. Στη πρόσφατη ανακοίνωση της παρουσιάζει τη πρόταση της προς τους Ξενοδόχους και την ενδεχόμενη συμφωνία ως θετική εξέλιξη για το κλάδο τη κατάργηση της πενθήμερης δουλειάς με το 6 ήμερο στα εποχικά Ξενοδοχεία με αντάλλαγμα κάτι ψίχουλα της τάξης του 1 και 2%. Δηλαδή προτείνουν το ξηλωμα του σταθερού εργασιμου χρόνου.

Μάλιστα οι Ξενοδόχοι με τα τσιράκια τους στην Ομοσπονδία για να δικαιολογήσουν τις απαιτήσεις τους για κατάργηση του 5 ήμερου πατάνε πάνω στην άθλια κατάσταση που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει στα εποχικά ξενοδοχεία. Στη δουλειά ήλιο με ήλιο, χωρίς ρεπό , με συμφωνίες “πακέτο” που στη πραγματικότητα αποτελούν αληθινή κλεψιά, άγρια εκμετάλλευση.

Επίσης Ο πρόεδρος και ο γραμματέας της Ομοσπονδίας παρουσιάζουν τη πρότασή τους για τη κατάργηση του 5 ήμερου ως κάτι που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι το θέλουν! Κρύβουν ότι αυτές τις συνθήκες τις έχουν επιβάλει οι επιχειρηματικοί όμιλοι στο Τουρισμό, με το πιστόλι στον κρόταφο των εργαζομένων και με την δική τους προδοτική στάση.

Παραπέμπουν για άλλη μια φορά τη κλαδική Σύμβαση του Επισιτισμού στον ΟΜΕΔ χωρίς να μας λένε τι ακριβώς ζητάνε , τι μισθό ,τι ωράρια; Για άλλη μια φορά στα κρυφά,  πέρα και έξω από την οργάνωση του αγώνα, από τη γνώμη των εργαζομένων στο κλάδο , από τις συλλογικές διαδικασίες επιδιώκουν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των εργοδοτών.  Συνεχίζουν να υπηρετούν την επιδίωξη των εργοδοτών στον Επισιτισμό ώστε να μην υπάρχει κλαδική σύμβαση, γιατί αυτό εξυπηρετεί σε αυτή τη φάση τους ανταγωνισμούς και τα κέρδη τους.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας συμμετέχει ενεργά ώστε να πετύχει η εργοδοσία στα Ξενοδοχεία και τον Επισιτισμό ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της κερδοφορίας της , πάνω στις πλάτες μας. Για αυτό το λόγο διατηρεί όλους τους νόμους όλων των μνημονίων που καθιστούν μη υποχρεωτικές τις συλλογικές συμβάσεις,  διατηρούν το βασικό μισθό στα 586 και 511 για τους κάτω των 25.

Η Κυβέρνηση ταυτόχρονα διαφημίζει νέα πακέτα με ζεστό χρήμα για τους επιχειρηματικούς ομίλους ,ενώ δίνει πάνω από 3 δις για εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ εξυπηρετώντας τις επιδιώξεις και τους ανταγωνισμούς των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων και των συμμάχων τους, στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο .

Σε αυτό το βωμό, στο βωμό των κερδών, θυσιάζουν μέχρι και τη προστασία της πρώτης κατοικίας και δίνουν τη δυνατότητα στα κοράκια των τραπεζών να αρπάζουν από δω και πέρα με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς τα σπίτια μας!

Απαντάμε και οργανώνουμε τον αγώνα μας αξιοποιώντας κάθε μορφή πάλης!

Παλεύουμε για τα δικά μας συμφέροντα, όχι για τα κέρδη των αφεντικών!  

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου σε όλη τη χώρα ,όλα τα επιχειρησιακά σωματεία σε κάθε ξενοδοχείο και κέτερινγκ, όλους τους εργαζόμενους του κλάδου .

Να συνεδριάσουν άμεσα και να οργανωθούν μαζικές Γενικές Συνελεύσεις. Να παρθούν συλλογικά αγωνιστικές αποφάσεις, κόντρα στις αποφάσεις της πλειοψηφίας της Διοίκησης της Ομοσπονδίας. Να βάλουμε στο επίκεντρο του αγώνα τα σύγχρονα αιτήματα που υπηρετούν τις δικές μας ανάγκες. Να παρθούν μαζικά αποφάσεις καταδίκης ενάντια στις επιδιώξεις της κυβέρνησης, των Ξενοδόχων και των μεγάλων ομίλων στον επισιτισμό.

Όλοι οι εργαζόμενοι στην Αττική και σε όλες τις περιοχές να οργανωθούν στα Συνδικάτα τους. Με τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, των εξτρά, των εργαζόμενων στα δουλεμπορικά, των εποχικών, των μεταναστών, μπορούμε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς μέσα στα συνδικαλιστικά όργανα , στην Ομοσπονδία. Για να αλλάξει η κατάσταση στο κίνημα του κλάδου, να συντονιστούμε με όλα τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες , τα Εργατικά Κέντρα που παλεύουν στην ίδια γραμμή.  Για να ενεργοποιήσουμε το μοναδικό και πιο ισχυρό μας όπλο , που είναι η ταξική ενότητα και η αλληλεγγύη. Για να συνταχθούμε στη γραμμή για την ανατροπή της πολιτικής της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων, της ΕΕ.

Με οδηγό την πείρα από την επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά στους χώρους δουλειάς,  να οργανώσουμε την άνοδο των αγώνων για την αντεπίθεση, με παρεμβάσεις , κινητοποιήσεις , στάσεις εργασίας και με κάθε μορφή να διεκδικήσουμε:

  • ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Κατώτερο μεροκάματο στα 33,57 ευρώ.
  • Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Υπογραφή κλαδικών Συμβάσεων σε Ξενοδοχεία, Επισιτισμό και Ζαχαρώδη με κάλυψη των απωλειών και ένταξη όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα τη σχέση εργασίας .
  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετ ενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.
  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα.

 

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ