Παρέμβαση του Συνδικάτου στην Ομοσπονδία! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 5ΗΜΕΡΟ! (vid)

FacebookTwitterGoogle+Share

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ  2018-02-21

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 5 ΗΜΕΡΟ !

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ !

Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Ν. Αττικής μαζί με συνδικαλιστές από επιχειρησιακά σωματεία των ξενοδοχείων της Αττικής, πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επισιτισμού- Τουρισμού.

Δώσαμε το μήνυμα ότι δεν θα δεχτούμε την δουλειά μέχρι θανάτου που ετοιμάζουν μαζί με τους ξενοδόχους.

Ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας, μπροστά στα Σωματεία του κλάδου, όχι μόνο δεν πήραν πίσω την εγκληματική- για την ζωή των εργαζόμενων- πρότασή τους, αλλά κάλεσαν και την αστυνομία!!!

Απειλούν προκλητικά με μηνύσεις, σωματεία και συνδικαλιστές του κλάδου, που μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδιά τους. Είναι στοιχισμένοι στην ρότα της κυβέρνησης και των αφεντικών τους που παρατάσσουν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς απέναντι στους εργαζόμενους που αγωνίζονται.

Τους ξεκαθαρίζουμε ακόμη μια φορά ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούμε να μας βάλουν την θηλιά στον λαιμό, για τα δικά τους συμφέροντα. Τους την γυρίζουμε πίσω κι ας την χρησιμοποιήσουν για τον εαυτό τους.

Δε θα παραχωρήσουμε κανένα δικαίωμα που με αίμα έχουμε κατακτήσει, για να θησαυρίζουν ακόμα περισσότερο οι επιχειρηματικοί όμιλοι πάνω στις δικές μας πλάτες. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δουλεύουμε μέχρι θανάτου και με το πιστόλι στο κρόταφο .

 

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή όλους τους εργαζόμενους , τους εξτρά, τους εργαζόμενους στα δουλεμπορικά, τους εποχικούς και τους μετανάστες σε ξεσηκωμό! Με παρεμβάσεις , κινητοποιήσεις , στάσεις εργασίας και με κάθε μορφή να παλέψουμε για τα δικά μας συμφέροντα και να περιφρουρήσουμε το 5ήμερο- 8ωρο. Καμία διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου

Διεκδικούμε:

  • ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Κατώτερο μεροκάματο στα 33,57 ευρώ.
  • Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Υπογραφή κλαδικών Συμβάσεων σε Ξενοδοχεία, Επισιτισμό και Ζαχαρώδη με κάλυψη των απωλειών και ένταξη όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα τη σχέση εργασίας .
  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετ ενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 5 ΜΑΡΤΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΞ (Σταδίου 24)  ΣΤΙΣ 17:00

 

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ