Καταγγελία για τη καταδίκη των 5 συναγωνιστών Χαλυβουργών!

FacebookTwitterGoogle+Share

Το Συνδικάτο Επισιτισμού , Τουρισμού,  Ξενοδοχείων Ν. Αττικής καταγγέλλει την απόφαση του δικαστηρίου για ποινή φυλάκισης 7 μηνών σε 5 εργάτες συναγωνιστές Χαλυβουργούς.

Η απόφαση αυτή της Δικαιοσύνης επιβεβαιώνει ότι είναι ταγμένη στα συμφέροντα των καπιταλιστών , των εκμεταλλευτών μας. Επιβεβαιώνει ότι είναι ταξική και στη προκειμένη περίπτωση υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Μάνεση ,των Βιομηχάνων.

 

Η καταδίκη των 5 Χαλυβουργών είναι συνέχεια της ψήφισης του αντιδραστικού νόμου για την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης, της κατάργησης του δικαιώματος στην απεργία. Την ώρα που μεθοδεύεται από τους επιχειρηματικούς ομίλους και τη κυβέρνηση νέα επίθεση στα εργατικά ,λαϊκά δικαιώματα.

 

Αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας για την ποινικοποίηση και τη καταστολή των αγώνων που στρέφονται ενάντια στο μέγιστο για αυτούς “ιερό” ,που δεν είναι άλλο από τα κέρδη που βγάζουν από τη δουλειά μας.

 

Ότι και να κάνουν ,όσες Δικαστικές αποφάσεις και αν βγάλουν ενάντια στον μεγάλο αγώνα των Χαλυβουργών , είμαστε σίγουροι ότι δε θα καταφέρουν να σβήσουν τη μεγάλη παρακαταθήκη και τη πείρα που άφησε για το εργατικό λαϊκό κίνημα.

 

Αυτό είναι που τους καίει και δυστυχώς για αυτούς δεν κρυώνει. Ο περήφανος αυτός αγώνας που και με τη δική μας συμβολή ως Συνδικάτο έγινε γνωστός και τράβηξε τη προσοχή των εργατών όλου του κόσμου . Έγινε μάθημα οργάνωσης , ενότητας και συλλογικής δράσης και μάλιστα με τη συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργατών του εργοστασίου. Συνέβαλε στη διεξαγωγή πολύ σημαντικών και κρίσιμων συμπερασμάτων σχετικά με το χαρακτήρα της καπιταλιστικής ανάπτυξης αλλά και του δρόμου που πρέπει να ακολουθήσει κάθε εργάτης για να βρει πραγματική διέξοδο απέναντι στη φτώχεια και την εκμετάλλευση.

 

Καλούμε τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου να καταδικάσουν αυτή την Δικαστική απόφαση που προαναγγέλλει την αγριότητα που θα έχει από δω και πέρα η επίθεση στα δικαιώματα τα δικά μας και των παιδιών μας.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ