ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑ MAX PERRY ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ

FacebookTwitterGoogle+Share

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση που έγινε σε βάρος εργαζόμενης και μέλους του συνδικάτου, από το κατάστημα MAX PERRY στο Γαλάτσι. Η συναδέλφισσα όσο εργαζόταν στα καταστήματα της εταιρείας, αντιδρούσε για τα αντεργατικά μέτρα της εργοδοσίας, και συζητούσε γι’ αυτά με τους συναδέλφους.
Η εργοδοσία, που θέλει τους εργαζόμενους φτηνούς, χωρίς δικαιώματα, και με σκυφτό κεφάλι, ώστε να κερδοφορεί από την εκμετάλλευσή τους, δεν ανεχόταν να υπάρχει συναδέλφισσα που να διεκδικεί να δουλεύει όπως προβλέπει η σύμβασή της, δηλαδή 40 ώρες την εβδομάδα.
Οι υπερωρίες έχουν γίνει καθεστώς, όχι μόνο για την περίοδο των γιορτών και της αυξημένης κίνησης, αλλά για όλο το διάστημα του χρόνου. Το διάλλειμα ουσιαστικά δεν τηρείται. Η εταιρεία δε καταβάλλει το επίδομα αδείας στην ώρα του, που έχει κερδηθεί με αγώνες των εργαζομένων πολλά χρόνια πριν, για να μπορεί ο εργαζόμενος να προγραμματίσει και να εξασφαλίσει την αναψυχή του, τις διακοπές του, αφού με το μισθό καλύπτει τα πάγια έξοδά του. Η πολυαπασχόληση κυριαρχεί, αφού η πωλήτρια μέσα στο 8ωρο, γίνεται και λίγο καθαρίστρια, και λίγο ζαχαροπλάστισσα, και λίγο λαντζιέρα.
Η κατάσταση αυτή είναι γενικευμένη σε όλα τα καταστήματα Max Perry, και σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου. Ενιαία είναι η επίθεση που δεχόμαστε και εκφράζεται με καθυστέρηση καταβολών των μισθών, με άδειες άνευ αποδοχών, με απολύσεις, και κύμα παραίτησης συναδέλφων κάτω από την πίεση.
Το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού πραγματοποίησε παρέμβαση στις 19/9 στο κατάστημα MAX PERRY του Γαλατσίου για να ενημερώσει τους εργαζόμενους για την παράνομη και εκδικητική απόλυση της συναδέλφισσας και να τους καλέσουν να οργανώσουν την αντίσταση τους μαζί με το κλαδικό τους σωματείο. Ο εργοδότης που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο κατάστημα απάντησε τραμπουκίζοντας λεκτικά την συναδέλφισσα , σκίζοντας τις ανακοινώσεις του συνδικάτου, ασκώντας σωματική βία στον πρόεδρο του παραρτήματος βορείων του Συνδικάτου που συμμετείχε στην εξόρμηση, καλώντας την αστυνομία και χρησιμοποιώντας ακατάσχετο υβρεολόγιο. Δηλώνουμε ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν μας τρομάζουν, αντίθετα μας ατσαλώνουν να συνεχίσουμε, ακόμα πιο αποφασιστικά να δίνουμε την μάχη για την οργάνωση όλων των εργαζόμενων του κλάδου στο κλαδικό τους σωματείο . Τους καλούμε να μην σκύψουν το κεφάλι στην τρομοκρατία της εργοδοσίας και δηλώνουμε απερίφραστα : « Η τρομοκρατία δεν θα περάσει , δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε»
Αυτά τα προβλήματα δεν έπεσαν από τον ουρανό, ούτε είναι ξέχωρα από τη γενικότερη κατάσταση στα εργασιακά. Από τη κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης στον Επισιτισμό από το 2012, όπου σμπαράλιασε κάθε κατεκτημένο δικαίωμα.
Συνδέονται με τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η λαϊκή οικογένεια. Συνδέονται με την ανάγκη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων να βγουν αλώβητες από την οικονομική καπιταλιστική κρίση, διασφαλίζοντας τα κέρδη τους.
Αυτό είναι το νέο μοντέλο, της δήθεν δίκαιης ανάπτυξης που με θρασύτητα αναφέρουν, κυβέρνηση και εργοδότες, δεν είναι για εμάς. Αυτό είναι το μέλλον που επιβάλουν στους εργαζόμενους της χώρας, με εργασιακές συνθήκες ζούγκλας, με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα.
Με τους εργοδότες να απολύουν όποτε θέλουν ,όποιον θέλουν και όσους θέλουν υπολογίζοντας μόνο τα κέρδη τους.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!!!
Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην δουλειά!
Να απαντήσουμε αγωνιστικά στην ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας!

Για να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!!!
Οργανώσου στο σωματείο σου!

Μην εγκαταλείπεις τα δικαιώματά σου. Μην παραιτείσαι από το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, στη σταθερή εργασία, στην ασφάλιση. Δυνάμωσε την οργάνωσή μας σε κάθε χώρο δουλειάς. Άλλαξε τους αρνητικούς συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα απομονώνοντας τους ανθρώπους της εργοδοσίας.
Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ!!!
Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ