Γενική Συνέλευση 15/10/2014

FacebookTwitterGoogle+Share

Την Τετάρτη 15/10/2014 πραγματοποιήθηκε η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων με τη συμμετοχή δεκάδων εργαζομένων από ξενοδοχεία και επισιτιστικά καταστήματα.

Μέσα από τη συζήτηση αναδείχθηκε για ακόμη μια φορά η αναγκαιότητα της απόφασης που πάρθηκε στις αρχές του Σεπτέμβρη να ανταποκριθεί το Συνδικάτο, τα επιχειρησιακά σωματεία, ο κλάδος συνολικά στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και να δοθεί από κοινού η μάχη με όλα τα ταξικά σωματεία της χώρας για την επιτυχία του δίμηνου αγωνιστικού προγράμματος, με κορύφωση το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα την 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα.

Πάρθηκε απόφαση, με μυστική ψηφοφορία, για 24ωρη απεργία του κλάδου την 1η Νοέμβρη.

Πάρθηκε απόφαση να κατατεθούν στις αντίστοιχες εργοδοτικές οργανώσεις σχέδια για τοπικές κλαδικές ΣΣΕ για τα Ξενοδοχεία, τον Επισιτισμό και τα Ζαχαρώδη, με επαναφορά των μισθών και των δικαιωμάτων στα επίπεδα που ήταν που ήταν πριν τις μειώσεις το 2012.

Τέλος η Γ.Σ. εκφράζει με ψήφισμα την κατηγορηματική αντίθεση του κλάδου στο νομοσχέδιο που αφορά στα οικονομικά των κομμάτων και που στόχο έχει να περιορίσει την πολιτική δράση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και αποτελεί μέρος της συνολικής πολιτικής για την καταστολή των αγώνων του εργατικού – λαϊκού κινήματος και των μέτρων που ετοιμάζονται σε βάρος της λειτουργίας και δράσης των συνδικαλιστικών οργανώσεων και του δικαιώματος της απεργίας.

Πάτησε εδώ για κατεβάσεις την εισήγηση της ΓΣ σε pdf: Εισήγηση-στη-ΓΣ-15-10-2014.pdf