Κάτω τα χέρια από όποιον διεκδικεί!

FacebookTwitterGoogle+Share

Το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Αττικής καταγγέλλει την απόλυση συναδέλφισσας, από το εστιατόριο Quarter Pizza στο Χαϊδάρι, επειδή διεκδικούσε να τηρείται η ΚΣΣΕ σε όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα για τους διανομείς να εφαρμόζεται παράλληλα η ΚΥΑ σχετικά με τα ΜΑΠ.

 Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, στις πλάτες των εργαζομένων που δουλεύουν χρόνια, έχει ανοίξει άλλα 5 μαγαζιά ( sokolata Patisserie στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο Χαϊδάρι και στον Κορυδαλλό, Enigma Cafe στο Χαϊδάρι και το Home Gourmet All Day Bar στο Χαϊδάρι ). Οι εργαζόμενοι εργάζονται με μισά ένσημα, οι διανομείς χωρίς ΜΑΠ, με αναρρωτικές άδειες απλήρωτες, με υπερωρίες, κυριακάτικα, νυχτερινά απλήρωτα. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι βλέπουν τις άδειες με το κυάλι. Ενώ για τα δώρα ούτε κουβέντα.

            Σε παρέμβαση εκπροσώπων του Συνδικάτου για την απόλυση της συναδέλφισσας, ο εργοδότης μαζί με δύο τραμπούκους υπευθύνους του μαγαζιού που είναι χρόνια υπό τη δούλεψή του, προχώρησαν σε χειροδικία και τραμπουκισμούς στους δύο συνδικαλιστές ενώ έβριζαν χυδαία την εργαζόμενη και μάλιστα σε επίπεδο να υποβιβάζουνε την ίδια την αξιοπρέπειά της.

Οι τραμπουκισμοί της εργοδοσίας δεν θα περάσουν.

            Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε όλα τα μαγαζιά του συγκεκριμένου επιχειρηματία αλλά και όλους τους εργαζόμενους στον επισιτισμό να μην φοβηθούν, να σταθούν πλάι στη συνάδελφισσα τους και να αγωνιστούμε μαζί με το Συνδικάτο ώστε να παλέψουμε για τα αυτονόητα, να δουλεύουμε σε ανθρώπινες συνθήκες και με μισθούς και δικαιώματα που να μας επιτρέπουν να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Απαιτούμε να παρθεί πίσω η απόλυση!

Διεκδικούμε:

  • Να εφαρμοστεί η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

Ειδικά για τους διανομείς:

  • Να εφαρμοστεί η ΚΥΑ για τα ΜΑΠ των διανομέων
  • Εταιρικά οχήματα με αποκλειστική ευθύνη για καύσιμα και συντήρηση στον εργοδότη
  • Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο στις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες (πάνω από 38οC το καλοκαίρι, κάτω από 5ο C το χειμώνα, σε έντονες βροχοπτώσεις και ανέμους κ.λπ) χωρίς να χάνεται το μεροκάματο

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ