Επείγουσα ανακοίνωση για τον καύσωνα & τους εργαζόμενους

FacebookTwitterGoogle+Share

Η Κεντρική Διοίκηση του Συνδικάτου καλεί όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους σε ξενοδοχεία, σε επισιτιστικά καταστήματα, στο καζίνο, στις πλατφόρμες διανομής και στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας να πάρουμε όλα τα μέτρα για να προστατέψουμε την υγεία και τη ζωή μας.

Η πολιτική της κυβέρνησης που στηρίζει το κυνήγι του κέρδους της μεγαλοεργοδοσίας έχουν ήδη σακατέψει πολλούς από μας, έχουν χαθεί μέχρι και ζωές.

Δεν έχουμε κανένα περιθώριο για καμιά αναμονή!

Κάθε λεπτό που περνά προστίθεται άλλη μία εργαζόμενη ή άλλος ένας εργαζόμενος ανίκανος για εργασία, προσωρινά ή μόνιμα, θύματα της εκμετάλλευσης από εντατικοποιημένη δουλειά σε συνθήκες απάνθρωπες. Κάθε λεπτό που περνά ξεχειλίζουν όλο και πιο πολύ τα ταμεία των εργοδοτών, που αρνούνται να πληρώσουν για παραπάνω μέτρα που θα ανακούφιζαν τη δουλειά σε θερμοκρασίες που θα έπρεπε να σταματούν τα πάντα, προκειμένου να μην κινδυνεύσει κανείς γιατί κριτήριο για αυτούς είναι η εξασφάλιση των κερδών τους. Κάθε λεπτό που περνά η κυβέρνηση εξαντλεί τις εγκληματικές της ευθύνες με πρωτοφανή προπαγάνδα για δήθεν ενέργειες σε όφελος των εργαζομένων που μένουν βέβαια στα λόγια, στηρίζοντας στην ουσία το «τουριστικό θαύμα» σε βάρος της ζωής μας και των δικαιωμάτων μας.

Τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Όλα τα κατακτάμε με τους αγώνες μας. Ακόμα και τα ελάχιστα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση τα πήρε κάτω από το βάρος και την πίεση των Συνδικάτων και τον αγώνα των εργαζομένων. Τώρα λοιπόν, με ευθύνη των σωματείων μας να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

  • Να επιβάλλουμε διακοπή εργασίας σε τμήματα των επιχειρήσεων που είναι εκτεθειμένα στον καύσωνα και στις ακραίες θερμοκρασίες για όσο χρειαστεί.
  • Καμία εργασία σε ημέρες ανάπαυσης. Όλα τα ρεπό να είναι δύο την εβδομάδα και συνεχόμενα. Να περικοπούν ανάλογα με ευθύνη της εργοδοσίας οι υπηρεσίες σε όλο τον κλάδο.
  • Καμία υπερεργασία και υπερωρία. Να γίνεται μείωση των ωρών εργασίας στους εργαζόμενους των πιο επιβαρυμένων τμημάτων των επιχειρήσεων του κλάδου.
  • Να γίνονται διαλείμματα ανά δίωρο ή και συχνότερα.
  • Να πάρουν ευθύνη οι γιατροί εργασίας στις επιχειρήσεις ώστε να απαλλαγούν από εργασία όσοι εργαζόμενοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Να μη διστάσει κανείς και καμιά να έρθει άμεσα σε επικοινωνία με το Συνδικάτο και τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου στην Αττική.

Να καταγγέλλονται ΑΜΕΣΑ ενέργειες που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή μας.

Γιατί ΜΟΝΟ εμείς μπορούμε να σώσουμε τα δικαιώματα και τις ζωές μας!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ