Ανάπτυξη & κέρδη για την εργοδοσία = Νεκροί & σακατεμένοι εργάτες

FacebookTwitterGoogle+Share

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 30/5 ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΗ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ

Με τον πιο τραγικό τρόπο συνεχίζεται η επιβεβαίωση των καταγγελιών των συνδικάτων για τα ελλιπή μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Με το νέο εργοδοτικό έγκλημα στα Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, αποδεικνύεται για άλλη και φορά ότι οι χώροι δουλειάς, είναι μια απέραντη «κοιλάδα των Τεμπών».

Εκφράζουμε την] μεγάλη θλίψη μας για τοΝ θάνατο του συναδέλφου Γιάννη και ταυτόχρονα την οργή μας για το νέο έγκλημα. Εκφράζουμε την οργή μας για τις φιέστες που τις προηγούμενες μέρες στήθηκαν προεκλογικά, για να διαφημίσουν την αιματοβαμμένη ανάπτυξη των εφοπλιστών και των βιομηχάνων στα Ναυπηγεία. Εκφράζουμε την οργή μας απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν μέχρι σήμερα, που είναι υπεύθυνες για την εγκληματική πολιτική που ακολούθησαν και συνεχίζουν να υπηρετούν.

Το Συνδικάτο μας πληροφορήθηκε για τον θάνατο του συναδέλφου στα Ναυπηγεία, την ίδια ώρα που μαζί με άλλα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία που δραστηριοποιούνται στις ταχυμεταφορές και τη διανομή φαγητού, πραγματοποιούσαμε σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα για μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας, για Μέσα Ατομικής Προστασίας και Βαρέα Ανθυγιεινά Ένσημα σε όλους τους οδηγούς που εργάζονται με δίκυκλο. Γιατί κι εμείς κάθε λίγο και λιγάκι μετράμε νεκρούς και σακατεμένους, ενώ οι εργοδότες μετράνε ανάπτυξη και κέρδη. Γιατί περιμένουμε εδώ και χρόνια από τις κυβερνήσεις και τα υπουργεία, ακόμα και για τις απλές και έτοιμες υπουργικές αποφάσεις για τα ΜΑΠ τους όρους και τις προδιαγραφές συντήρησης και χρήσης κατάλληλων οχημάτων κ.λπ.

Το δίλλημα είναι ένα: ή θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μέσα στις κοιλάδες των Τεμπών ή θα παλέψουμε για τις ζωές μας!

Η ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Η ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ