Τα κέρδη τους – οι ζωές μας: Όλοι στην 24ωρη Γενική Απεργία στις 8/3/2023 με συγκέντρωση στις 12:30 στα Προπύλαια

FacebookTwitterGoogle+Share

Η προγραμματισμένη στάση εργασίας που είχαμε αποφασίσει την Τετάρτη 8 Μάρτη για υποχρεωτική εφαρμογή των ΣΣΕ, την καταβολή των επιδομάτων προϋπηρεσίας και τη συνέχιση του επιδόματος ανεργίας για όσο διαρκεί η ανεργία, μετατρέπεται σε 24ωρη απεργία.

 Όπως και τις προηγούμενες μέρες, με τις καθημερινές μαζικές διαδηλώσεις, ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους στο σιδηρόδρομο, τις αστικές συγκοινωνίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα υπόλοιπα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους γυναικών, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές και απαιτούμε το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη να μη μείνει ατιμώρητο.

Οι ζωές των εργαζομένων, των φοιτητών δεν είναι ένα «βαρίδι» στη ζυγαριά του κόστους- οφέλους για να κερδίζουν περισσότερα κέρδη οι επιχειρηματικοί όμιλοι, με τις πλάτες των κυβερνήσεων που αυτά τα «ματωμένα» κέρδη προσκυνούν.

Το «ποτέ ξανά» που ακούσαμε πάλι, όπως μετά από κάθε εγκληματική καταστροφή που μετράμε τις πληγές μας, το λέμε εμείς. Ποτέ ξανά σιωπή, ποτέ ξανά συμβιβασμός με κάτι λιγότερο από αυτό που μας αξίζει με βάση τις δυνατότητες που προκύπτουν από την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, των εφαρμογών τους για ασφάλεια στην εργασία, στη μετακίνηση, στην κατοικία.

 Όλοι αυτοί που σήμερα «πέφτουν από τα σύννεφα» για το πολύνεκρο αυτό δυστύχημα, είναι οι ίδιοι που χτες συκοφαντούσαν τους αγώνες μας και τις διεκδικήσεις μας, που με διαδικασίες express βγάζουν τις απεργίες μας παράνομες.  

Μετατρέπουμε τη θλίψη και την οργή μας σε αγώνα, απεργούμε και διεκδικούμε

– μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς

– την υποχρεωτική εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

– υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον Επισιτισμό με ουσιαστικές αυξήσεις

– την επέκταση του επιδόματος ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

– την πληρωμή των επιδομάτων προϋπηρεσίας

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ