Όλοι και όλες 8/3 συμμετέχουμε στη στάση εργασίας 12.00- 16.00 με συγκέντρωση 13.00 στο Υπουργείο Εργασίας!

FacebookTwitterGoogle+Share

Απαιτούμε:  

Υποχρεωτική εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων Καταβολή των επιδομάτων προϋπηρεσίας

Επαναφορά του ΕΦΑΠΑΞ που πληρώνουμε από την τσέπη μας στην 20ετία

Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όσο διαρκεί η ανεργία

Κανένας συμψηφισμός των επιδομάτων με το μισθό μας

Υπογραφή νέας ΣΣΕ στον επισιτισμό

Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο δυναμικά! Δε μας τρομοκρατούν κυβέρνηση και εργοδότες με τις τραμπούκικες μεθόδους, το ξύλο, τις συλλήψεις και τα χημικά. Οι ευθύνες της κυβέρνησης, του Υπουργείου Εργασίας και του Χατζηδάκη είναι τεράστιες αφού ούτε καν να ακούσουν θέλουν τα προβλήματα των εργαζομένων του κλάδου, που με κάθε ευκαιρία θαυμάζουν για την τεράστια κερδοφορία του. Δείχνουν το μίσος τους απέναντι στην οργάνωση των εργαζομένων και τη διεκδίκηση με βάση τις ανάγκες μας!

Η τεράστια αλληλεγγύη που δεχτήκαμε μετά το χτύπημα της τελευταίας μας κινητοποίησης από τις δυνάμεις καταστολής μας δίνει δύναμη και κουράγιο για τη συνέχεια!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, η κατάσταση στον κλάδο δεν πάει άλλο!

Οι συλλογικές συμβάσεις σε εστίαση και ξενοδοχεία δεν εφαρμόζονται ενώ υπογράφονται από τους εργοδότες!

Τα επιδόματα πολυετίας δεν καταβάλλονται, το ΕΦΑΠΑΞ που εξ ολοκλήρου πληρώνεται από τις εισφορές μας έχει σταματήσει να καταβάλλεται, οι εποχικοί συνάδελφοι μας είναι χωρίς εισόδημα λες και είναι δική τους επιλογή η ανεργία, όσο είναι κλειστές οι εποχικές επιχειρήσεις ή αργούν να προσληφθούν.

Στον επισιτισμό, οι βασικοί μισθοί που προκύπτουν από τη σύμβαση είναι χαμηλότεροι από τον κατώτατο και τα όποια επιδόματα συμψηφίζονται με αυτούς, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία να μη δουν καθόλου αύξηση.

Η ακρίβεια έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ενώ τα διάφορα pass αποτελούν κοροϊδία.

Εμείς οι εργαζόμενοι πληρώνουμε πάλι τα σπασμένα, τις παχυλές κρατικές επιδοτήσεις που δόθηκαν στους επιχειρηματικούς ομίλους και του κλάδου με τη σύμφωνη γνώμη όλων των αστικών κομμάτων για τη στήριξη της επιχείρηματικότητας ενώ για τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων, όλες οι κυβερνήσεις έβαλαν το «λιθαράκι» τους με το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που τους εξασφάλισαν.

Εμείς οι εργαζόμενοι πληρώνουμε την απελευθέρωση της ενέργειας, την «πράσινη μετάβαση», με πανάκριβο ρεύμα, τις συνέπειες από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία που εξελίσσεται και κλιμακώνεται όσο βρισκόμαστε σε κίνδυνο αφού η χώρα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο ΝΑΤΟικό ορμητήριο- μαγνήτη αντιποίνων, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων.

Ταυτόχρονα, η απόφαση του Αρείου Πάγου, πατώντας πάνω στο νομοθετικό «έργο» όλων των κυβερνήσεων, για απελευθέρωση των πλειστηριασμών που φτάνουν τα 700.000 σπίτια αποτελεί μία ακόμη πρόκληση αλλά και σημαντική μάχη για την υπεράσπιση των σπιτιών μας με κάθε τρόπο.

Την ίδια στιγμή που εξελίσσεται η ολομέτωπη επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους, που δίνεται με τη «σέσουλα» κρατικό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους, στην εποχή της ψηφιακής και 4ης βιομηχανικής επανάστασης, δεν είναι διασφαλισμένη η ασφάλεια στις μετακινήσεις μας, επειδή αντιμετωπίζεται σαν κόστος για τις κυβερνήσεις και τους επιχειρηματικούς ομίλους, δεν υπάρχει αντισεισμική θωράκιση στα σπίτια μας και στα δημόσια κτήρια επειδή δεν προσθέτει «αγοραία» αξία, με αφορμή τις ανείπωτες τραγωδίες του τελευταίου μήνα.

Δεν περιμένουμε κανένα σωτήρα, οργανωνόμαστε για την ανατροπή! Ξέρουμε από την ίδια μας την πείρα ότι η μεγαλύτερη κερδοφορία των ξενοδόχων, των catering και των μεγαλοεστιατόρων δε θα φέρει κάτι καλύτερο και για μας τους εργαζόμενους. Το θαύμα του τουρισμού χτίστηκε στις δικές μας πλάτες και μας πήρε πίσω κατακτήσεις χρόνων.

Τιμάμε αγωνιστικά τη μέρα της γυναίκας!Ανάμεσα στα κέρδη τους δεν υπάρχει χώρος για δικαιώματα των εργαζόμενων γυναικών, είτε είναι νέες μητέρες, έγκυες, νέες κοπέλες είτε μεγαλύτερες σε ηλικία, για την προστασία του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας. Στο όνομα της ισότητας μάλιστα έχουν παρθεί πίσω μια σειρά δικαιώματα που αποτελούσαν κατακτήσεις χρόνων.

Στην οργάνωση στο Συνδικάτο μας και τη γενναία συμμετοχή στους αγώνες γυναικών και αντρών εργαζομένων υπάρχει χώρος για συναδελφικότητα και αλληλεγγύη! Έτσι μόνο μπορούμε να αντιπαλέψουμε την πολιτική που δεν λογαριάζει τις ζωές μας, με την ενεργητική συμμετοχή στα σωματεία μας και τη μαχητική στάση ζωής εξαρτάται το παρόν και το μέλλον μας.

Διεκδικούμε:

Προστασία της μητρότητας (απαγόρευση της νυχτερινής εργασίας και καταπόνησης)

Άδειες κύησης, τοκετού, θηλασμού και μειωμένο ωράριο. Κατάργηση της προϋπόθεσης συμπλήρωσης 200 ενσήμων τα τελευταία 2 χρόνια, για τη χορήγηση του επιδόματος μητρότητας και της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας από τη ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ)

Διευκόλυνση βαρδιών για μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών

Απαγόρευση απολύσεων έως και 2 χρόνια μετά τον τοκετό

Επαναφορά των ΒΑΕ σε όλες τις ειδικότητες του κλάδο

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ