Καμιά υποχώρηση μπροστά στους εκβιασμούς της εργοδοσίας του ΤΙΤΑΝΙΑ

FacebookTwitterGoogle+Share

ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΤΙΤΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

Παράνομη κρίθηκε από το δικαστήριο η απεργία που αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο ΤΙΤΑΝΙΑ στις 21 Σεπτεμβρίου.

Με βασικό κριτήριο την διασφάλιση της κερδοφορίας και της ανεμπόδιστης λειτουργίας του ξενοδοχείου, που την συγκεκριμένη ημέρα είχε προγραμματισμένο ένα μεγάλο συνέδριο,  το δικαστήριο κατέληξε σε αυτή την απόφαση  αξιοποιώντας πλήρως το νόμο Χατζηδάκη και όλους τους αντεργατικούς και αντισυνδικαλιστικούς νόμους που έφεραν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ -ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ.

Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, έχει ως βασική επιδίωξη να ξεμπερδέψει μια και καλή  με τα εργατικά δικαιώματα χτυπώντας το δικαίωμα στην απεργία, δηλαδή το μοναδικό «όπλο» που έχουν στην διάθεση τους οι εργαζόμενοι για να αντιδράσουν απέναντι στην εργοδοτική εκμετάλλευση.

Με την αύξηση της τουριστικής κίνησης, το ΤΙΤΑΝΙΑ όπως και όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία «επένδυσαν» στην ακραία εντατικοποίηση και στην περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων για να αυξήσουν κατακόρυφα τα κέρδη τους. Την ίδια ώρα όμως που αυτοί  θησαυρίζουν ξεζουμίζοντας τους εργαζόμενους , οι συνάδελφοι καλούνται  να τα βγάλουν πέρα, σε μια περίοδο εξοντωτικής ακρίβειας με μισθούς ψίχουλα που παραμένουν παγωμένοι εδώ και μια δεκαετία.  

Στον δίκαιο αγώνα για Επιχειρησιακή ΣΣΕ που θα περιλαμβάνει αυξήσεις σε μισθούς καθώς και ικανοποίηση όλων των αιτημάτων που διαμορφώσαν οι εργαζόμενοι μέσα από την Γ.Σ, η εργοδοσία απάντησε με απολύσεις και μάλιστα την ώρα που η υποστελέχωση σε όλα τα τμήματα χτυπάει κόκκινο. Ταυτόχρονα  μπροστά στην επικείμενη ανακαίνιση του ξενοδοχείου, ετοιμάζουν σχέδιο εξόντωσης και ομαδικών απολύσεων αντίστοιχο με αυτό που πραγματοποιήθηκε στο HILTON, γι’ αυτό και αρνούνται να διασφαλίσουν εγγράφως τις θέσεις εργασίας όπως διεκδικεί το σωματείο.  

Δεν θα υποχωρήσουμε μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία και τους εκφοβισμούς, οι εργαζόμενοι στο ΤΙΤΑΝΙΑ έχουν την αμέριστη στήριξη του Συνδικάτου, των μελών του και των επιχειρησιακών σωματείων. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να εμποδίσει τον αγώνα τους.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ