Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη: Να μην πλειστηριαστεί το σπίτι του συναδέλφου

FacebookTwitterGoogle+Share

Τo Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο συνάδελφο που πλειστηριάζεται το σπίτι του στις 22 Ιουνίου.

Ο συνάδελφος είναι ένας από μας, ένας εργαζόμενος του κλάδου και ταυτόχρονα φοιτητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, ο οποίος μαζί με την οικογένεια του βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις πολιτικές εξαθλίωσης και οικονομικής αφαίμαξης των λαϊκών στρωμάτων που υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Οι μισθοί πείνας, η ακρίβεια που καλπάζει και η εργοδοτική αυθαιρεσία που χτυπάει κόκκινο, συντελούν στην δραστική φτωχοποίηση των λαϊκών οικογενειών οι οποίες κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν έχουν την δυνατότητα να καλύψουν πλέον ούτε τις βασικές ανάγκες διαβίωσης, σπίτι, φαγητό, ρεύμα, νερό, μόρφωση, υγεία. Όλοι μας βιώνουμε αντίστοιχες καταστάσεις με τον συνάδελφο, όλοι δίνουμε καθημερινό αγώνα επιβίωσης επιβαρύνοντας την υγεία μας, χωρίς ξεκούραση από τα εξαντλητικά ωράρια και  ξεπερνώντας τα όρια της ανθρώπινης αντοχής για να τα βγάλουμε πέρα.

Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, είναι αυτοί που έχουν την ευθύνη για το ξεσπίτωμα των εργαζομένων. Είναι αυτοί που διαμόρφωσαν τις προϋποθέσεις ένας εργαζόμενος με οικογένεια να μην μπορεί να έχει ένα «κεραμίδι» πάνω από το κεφάλι του. Είναι αυτοί που έδωσαν το πράσινο φως ώστε οι τράπεζες να μας ξεσπιτώνουν για να αυγατίζουν τα υπέρογκα κέρδη, που βγαίνουν από τον δικό μας ιδρώτα, από τη δουλειά των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΕΣΤΟΥΝ

ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ