Αθώοι οι δύο συναγωνιστές φοιτητές!

FacebookTwitterGoogle+Share

Αθωώθηκαν οι δύο συνάδελφοι μας, εργαζόμενοι φοιτητές και μέλη του συνδικάτου, που δικάστηκαν για την συμμετοχή τους στην αντιπολεμική κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων, μαθητών και εργαζομένων στις 16 Απρίλη του 2018. Η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με την καθοδήγηση της Αμερικάνικης Πρεσβείας δεν κατόρθωσαν ποτέ να τρομοκρατήσουν τους συντρόφους μας, ενώ τα εκατοντάδες ψηφίσματα στήριξης από φοιτητικούς συλλόγους και σωματεία έστειλαν ένα σαφές μήνυμα σε όσους και σήμερα επιδιώκουν με ανάλογες μεθόδους να καταστείλουν την ελευθερία έκφρασης και το δικαίωμα στην διαδήλωση.

Τα κατασκευασμένα κατηγορητήρια και η βίαιη καταστολή δεν  τρομάξαν τους διαδηλωτές που πραγματοποίησαν τότε την συμβολική κινητοποίηση στο άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν, ούτε πρόκειται ποτέ να έχουν αποτέλεσμα σε όσους αντιστέκονται στο πόλεμο και τις ολέθριες συνέπειές του για την τάξη μας.

Οι αστικές κυβερνήσεις όλων των κομμάτων που διαχρονικά στηρίζουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ είτε στην Συρία τότε, είτε σήμερα στην Ουκρανία, θα βρίσκουν πάντα απέναντι τους το ταξικό εργατικό κίνημα και τη νεολαία που θα εξακολουθούν με θέρμη να υπερασπίζονται την Ειρήνη.

Η στάση των συναδέλφων φοιτητών εμπνέει τους αγώνες μας σήμερα, για να δυναμώσει η αντίσταση ενάντια στον πόλεμο, την εκμετάλλευση, τη φτώχεια και την προσφυγιά, για την απεμπλοκή της χώρας μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.