Στις 24 Ιουνίου οι ξενοδοχοϋπάλληλοι απεργούμε!!

FacebookTwitterGoogle+Share

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟΠΙΚΗ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Ξενοδόχοι και μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στον Τουρισμό και την εστίαση θησαυρίζουν εδώ και δεκαετίες ξεζουμίζοντας εμάς τους εργαζόμενους μέχρι εκεί που δεν παίρνει .Όλες οι κυβερνήσεις με σειρά αντεργατικών τερατουργημάτων και με την βοήθεια των συνδικαλιστών που στηρίζουν τους εργοδότες (όπως η πλειοψηφία της διοίκησης της ομοσπονδίας) και τα κόμματα τους,  νομιμοποίησαν την σύγχρονη σκλαβιά, καταργώντας το 8ώρο, τα συνεχόμενα ρεπό, βάζοντας πλάτη για την θεμελίωση και εξάπλωση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. 

Παρά την τεράστια κερδοφορία των επιχειρήσεων του κλάδου, οι μισθοί στα ξενοδοχεία είναι στα επίπεδα του 2007. Αυτό σημαίνει ότι στις σημερινές συνθήκες, της μεγάλης ακρίβειας, σε ρεύμα, καύσιμα και όλα τα βασικά καταναλωτικά αγαθά, ως αποτέλεσμα της πολιτικής στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων αλλά και των ανταγωνισμών τους ,οι μισθοί μας έχουν χάσει μεγάλο μέρος της αγοραστικής τους αξίας.

Το κόστος της πανδημίας πληρώθηκε και αυτό από τους εργαζόμενους του κλάδου οι οποίοι κλήθηκαν να επιβιώσουν με ψίχουλα από τα επιδόματα που η κυβέρνηση έδινε με το σταγονόμετρο, ενώ την ίδια ώρα μοίραζε εκατομμύρια από το υστέρημα των φορολογουμένων σε μεγάλους τουριστικούς ομίλους για να μην βγει δεκάρα από τα παραγεμισμένα σεντούκια τους.

Στην περίοδο που διανύουμε ,με τις προβλέψεις για μεγάλη άνοδο της τουριστικής κίνησης , οι μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι εφαρμόζουν ξανά την ίδια συνταγή που καταδικάζει τους εργαζόμενους στην φτώχια και την ανέχεια. Οι μεγαλοξενοδόχοι απαιτούν με το μισό προσωπικό από το 2012 να βγει η δουλειά του νέου τουριστικού κύματος αφίξεων τετραπλάσιας έντασης από τότε.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου αρνούμαστε να εργαστούμε σε τέτοιου Μεσαιωνικού καθεστώτος συνθήκες όχι γιατί είμαστε τεμπέληδες, όπως διακινούν με την βοήθεια των καλοταϊσμένων ΜΜΕ  οι εργοδότες, αλλά γιατί δεν γεννηθήκαμε σκλάβοι και δεν σκοπεύουμε να ζήσουμε σαν δούλοι για να δεκαπλασιάζουν τα κέρδη τους οι ξενοδόχοι και οι εστιάτορες.  

Επιλέγουμε τον δρόμο του αγώνα και της συλλογικής διεκδίκησης παλεύοντας για δουλειά με δικαιώματα. Η μόνη λύση είναι η συμμετοχή όλων  στην απεργία της 24 Ιουνίου, να μην πάει κανείς στην δουλειά, να δώσουμε την μάχη για να πάρουμε πίσω ότι χάσαμε και να κερδίσουμε ό,τι μας αξίζει.

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Απαιτούμε:

  • Υπογραφή τοπικής κλαδικής ΣΣΕ στα ξενοδοχεία της Αττικής με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και διασφάλιση του 5ημερου 8ωρου χωρίς καμία διευθέτηση στο χρόνο εργασίας.
  • Προσλήψεις και κάλυψη όλων των θέσεων εργασίας με πλήρη απασχόληση και συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Να καταργηθούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, έξω τα  εργολαβικά.
  • Ένταξη στα βαρέα ανθυγιεινά επαγγέλματα,  των μαγείρων, καμαριερών, επαναφορά των ειδικοτήτων που ήταν ενταγμένες μέχρι το 2012.
  • Επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία χωρίς τις μειώσεις που επιβλήθηκαν από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.
  • Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη  και όλων των αντεργατικών νόμων.

24 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 9:30 ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΙΤΑΝΙΑ

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ