Ανακοίνωση του Συνδικάτου για τον βιασμό της 24χρονης κοπέλας: Κανένας μόνος, κανένας φόβος!

FacebookTwitterGoogle+Share

Με αφορμή την καταγγελία της 24χρονης Γεωργίας  για βιασμό από ιδιοκτήτες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης, φαίνεται ότι ξετυλίγεται ένα κουβάρι καταγγελιών που αφορούν μεγαλοεπιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης.

Για τους εν λόγω εργοδότες, οι οποίοι φαίνεται να έχουν σχέση και με κυβερνητικούς παράγοντες, έχουν υπάρξει και στο παρελθόν ανώνυμες καταγγελίες από εργαζόμενες οι οποίες αφορούσαν και πάλι περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης.

Σε μια περίοδο όξυνσης της επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα, οι εργαζόμενοι είναι καθημερινά αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα της εργασιακής επισφάλειας και της αγωνίας για το μεροκάματο. Ταυτόχρονα η πλήρης ατιμωρησία της εργοδοτικής παραβατικότητας, που βρίσκεται σε μεγάλη έξαρση με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης, διαμορφώνουν  συνθήκες τρομοκρατίας  για τους εργαζόμενους οι οποίοι μπροστά στην προοπτική της ανεργίας  και της στοχοποίησης δεν καταγγέλλουν με ευκολία ακόμα και περιστατικά που έχουν να κάνουν με σεξουαλική κακοποίηση ή σεξιστική συμπεριφορά.

Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε μόνοι και ανίσχυροι, τα εργατικά συνδικάτα, ως μαζικοί φορείς διασφάλισης και διεκδίκησης των συμφερόντων και δικαιωμάτων των εργαζομένων αποτελούν ασπίδα προστασίας για όλους τους εργαζόμενους που βιώνουν την εργοδοτική αυθαιρεσία ή είναι θύματα κάθε μορφής σεξιστικών συμπεριφορών και σεξουαλικής κακοποίησης.

Καλούμε όλες τις εργαζόμενες να μη διστάσουν να καταγγείλουν στο συνδικάτο τους κάθε παραβιαστική και κακοποιητική συμπεριφορά στους χώρους εργασίας τους  ώστε να αντιμετωπιστεί συλλογικά και όχι ατομικά.

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ!