Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Ισπανίας

FacebookTwitterGoogle+Share

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του με τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους της Ισπανίας που πραγματοποιούν μεγάλες κινητοποιήσεις όλη την βδομάδα και κορύφωση την Κυριακή 30 Γενάρη ενάντια στην αντεργατική «Εργασιακή Μεταρρύθμιση» (REFORMA LABORAL) που προωθεί η Ισπανική Κυβέρνηση.

Η Κυβέρνηση του Ισπανικού Κράτους με την συνυπογραφή και στήριξη των εργοδοτικών συνδικάτων CCOO και UGT(μέλη της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων) προωθεί την αντεργατική εργασιακή REFORMA LABORAL που στην ουσία επικυρώνει τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που είχε επιβάλλει στην εργατική νομοθεσία η Κυβέρνηση Ραχόι. Με την νέα εργασιακή μεταρρύθμιση μονιμοποιούνται οι, δήθεν προσωρινοί, μηχανισμοί μαζικών απολύσεων (ERE) με την μείωση των αποζημιώσεων των εργαζομένων ή η μείωση του ωραρίου απασχόλησης των εργαζομένων. Ταυτόχρονα η Κυβέρνηση αξιοποιεί την στήριξη των εργοδοτικών συνδικάτων για υπογραφή υποχρεωτικών ενιαίων ΕΓΣΣΕ, υπονομεύοντας την δυνατότητα τοπικών συνδικάτων να υπογράφουν συμβάσεις με καλύτερους όρους για τους εργαζόμενους. Απέναντι στην αντεργατική επίθεση τα αγωνιστικά συνδικάτα του Ισπανικού Κράτους, μέλη της ΠΣΟ έχουν προχωρήσει σε πολύμορφες κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια εκφράζοντας την αντίθεση των εργαζομένων στις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στα συνδικάτα και στους εργαζόμενους της Ισπανίας, στον δίκαιο αγώνα τους ενάντια στις πολιτικές που θυσιάζουν τα δικαιώματα των εργατών για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

STOP REFORMA LABORAL