Οι εργαζόμενοι της Γευσήνους ιδρύουν το Σωματείο τους!

FacebookTwitterGoogle+Share

Tηλ: 6982709868, 6975801147, 6948838792,

email: somerggefsinus@gmail.com

Μην ψάχνεις τη λύση μόνος σου…

Οργανώσου στο Σωματείο σου

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα ανακοινώνουμε την ίδρυση σωματείου στο χώρο δουλειάς μας, στη Γευσήνους. Το σωματείο προέκυψε από την ανάγκη να μπει φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία, τις απλήρωτες υπερωρίες, τους χαμηλούς μισθούς και την εντατικοποίηση της εργασίας με σκοπό να αντισταθούμε σε όσα μας επιβάλλουν και μας οδηγούν σε αδυναμία να καλύψουμε τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας, να εργαζόμαστε χωρίς να σακατευόμαστε απ’ την εντατικοποίηση, να έχουμε ελεύθερο χρόνο για να ζούμε ανθρώπινα.

Καλούμε, όλους τους συναδέλφους να γραφτούν στο σωματείο, γιατί αυτό είναι το μόνο όπλο μας για να αμυνθούμε συλλογικά απέναντι στην εργοδοτική επίθεση. Να συσπειρωθούν γύρω απ’ αυτό για να το κάνουμε πιο ισχυρό. Μπορούν όλοι οι εργαζόμενοι να γίνουν μέλη, ανεξαρτήτως από τη σχέση εργασίας ή την ηλικία. Δεν μπορούν να γίνουν μέλη διευθυντικά στελέχη.

Τα επιχειρηματικά «θαύματα» φτιάχνονται στις πλάτες μας, από μας που δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί με απλήρωτες υπερωρίες, τσακίζοντας τα κορμιά μας, ενώ η εταιρεία συνεχώς αυξάνει τα κέρδη της. Οι επενδύσεις δεν προκύπτουν απ’ το «επιχειρηματικό δαιμόνιο» αλλά απ’ τα κεφάλαια που μαζεύει η εργοδοσία απ΄ την απλήρωτη δουλειά μας, απ’ τη δική μας «νόμιμη» εκμετάλλευση.

Ατομικά, ο καθένας χωριστά μόνος απέναντι στην εργοδοσία αποτελούμε εύκολα θύματα, που μας «διαχειρίζονται» χωρίς προβλήματα τα διευθυντικά στελέχη.

Για την εργοδοσία και το κυνήγι του μέγιστου κέρδους είναι τεμπέλης και αντιπαραγωγικός ο εργαζόμενος που απαιτεί να δουλεύει πενθήμερο – 8ωρο, να κάνει διάλλειμα να μη δέχεται τα απλήρωτα κομμένα ρεπό και τις απλήρωτες υπερωρίες, να μη μεταφέρεται από μαγαζί σε μαγαζί σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο ανάλογα με τις «ανάγκες» της επιχείρησης.

Ήρθε η ώρα, όμως, να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, δε μας αρκεί να έχουμε απλά δουλειά και μισή ζωή!

Προχωράμε με αισιοδοξία, δεν κάνουμε βήμα πίσω από την αναγκαιότητα που μας οδήγησε να ιδρύσουμε το σωματείο.

Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας όλοι, γινόμαστε δυνατοί.

Διεκδικούμε:

  • Να σταματήσουν οι απλήρωτες υπερωρίες
  • Να μη πληρώνεται η 6η μέρα με κουπόνια, να αποζημιώνεται με βάση το νόμο η υπερεργασία
  • Να σταματήσει η «ενοικίαση» εργαζομένων από εργολαβικό γραφείο, άμεση πρόσληψη των συναδέλφων απευθείας από την εταιρεία με σύμβαση αορίστου χρόνου.
  • Την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης που να προβλέπει ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, οικογενειακό επίδομα, επίδομα προϋπηρεσίας, ανθυγιεινό επίδομα.
  • Μισθούς στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας. Κανείς και καμιά κάτω από 751 ευρώ βασικό μισθό.
  • Δρομολόγια λεωφορείων από και προς την εταιρεία, για να πηγαίνουν οι εργαζόμενοι στη δουλεία.
  • Να γίνονται τα διαλείμματα επαρκώς σε όλα τα πόστα, να ισχύει το εβδομαδιαίο διαιτολόγιο για τη σίτιση όλου του προσωπικού

 

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ