Οι διανομείς «πατήσαμε γκάζι» για τις δικές μας ανάγκες: η δύναμη είναι στα δικά μας χέρια!

FacebookTwitterGoogle+Share

Με αποφασιστικότητα και δυναμικότητα οι διανομείς μαζί με τους συναδέλφους μας στον Επισιτισμό – Τουρισμό διεκδικήσαμε με την  πανελλαδική μας απεργία στις 9/11 και τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήσαμε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις μέτρα στήριξης των χιλιάδων ανέργων, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και μέτρα προστασίας για να μη θρηνήσουμε κι άλλον νεκρό.

Είμαστε σκληρά εργαζόμενοι και βάζουμε καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή μας,
εφόσον ακόμα και τα πιο βασικά και αναγκαία μέτρα προστασίας και ασφάλειας οι εταιρείες
και η εκάστοτε κυβέρνηση τα έχουν φορτώσει στις πλάτες μας με τη γνωστή καραμέλα
της «ατομικής ευθύνης».

Δεν μείναμε όμως με σταυρωμένα χέρια μπροστά σε αυτήν την κατάσταση. Συνεχίζουμε να παλεύομε οργανωμένα και μαζικά, μαζί με τους συναδέλφους μας. Κάτω από την πίεση των εκατοντάδων  απεργών ειδικά στις πλατφόρμες Efood και Wolt μαζί, ορίστηκε  συνάντηση την ερχόμενη Τρίτη 16 Νοέμβρη στις 2 μ.μ. με εκπροσώπους του υπουργείου Εργασίας και του ΕΦΚΑ  για να συζητήσουμε συγκεκριμένα τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας που χρειάζονται όλοι οι διανομείς και δεύτερον ότι όλοι οι διανομείς, και αυτοί που δουλεύουν ως αυτοαπασχολούμενοι, να έχουν τα ίδια ασφαλιστικά δικαιώματα με τους μισθωτούς και όταν αρρωσταίνουν.

 

Συνεχίζουμε και συμμετέχουμε όλοι στην κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας την Τρίτη 16 Νοέμβρη και διεκδικούμε:

 

  • Ένταξη της ειδικότητας των διανομέων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Να συνεδριάσει άμεσα η επιτροπή ΒΑΕ του Υπουργείου.
  • Μηχανάκια, εξοπλισμός, συντήρηση και έξοδα μετακίνησης να παρέχονται από την επιχείρηση, να συμπεριλαμβάνεται το κράνος για τους διανομείς.
  • Σταθερή εργασία 5ημερο 7ωρο με αποδοχές 8ωρου και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης. Καμία άλλη ανοχή στην εργοδοτική αυθαιρεσία.
  • Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες στη βάση των διατάξεων που προβλέπουν μέχρι σήμερα και για άλλες ειδικότητες. Να οριοθετηθεί χιλιομετρικά η εμβέλεια διανομής.
  • Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων.