Πιο πολλοί, πιο δυνατοί και ενωμένοι συνεχίζουμε να διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει!

FacebookTwitterGoogle+Share

Το Συνδικάτο χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των απεργών και διαδηλωτών που σήμερα έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στον αντεργατικό νόμο-τερατούργημα της κυβέρνησης, απαιτώντας να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα στήριξης για τους εποχικούς συναδέλφους σε ξενοδοχεία και επισιτισμό.

Η μεγάλη μοτοπορεία των διανομέων της WOLT, το αποφασιστικό βήμα της δημιουργίας επιχειρησιακού σωματείου στην EFOOD και η συμμετοχή όλων μαζί στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων του κλάδου δείχνει τη δύναμη του οργανωμένου αγώνα, την αδιαμφησβήτητη αξία της αλληλεγγύης.

Η προσπάθεια όσων θέλησαν να μετατρέψουν μια Πανελλαδική Απεργία σε ένα παναθηναϊκό συλλαλητήριο έπεσε στο κενό, γιατί Συνδικάτα σε πολλές πόλεις έδωσαν τη μάχη να ακουστεί η φωνή των εργαζομένων, με απεργιακές συγκεντρώσεις, παρεμβάσεις και συλλαλητήρια.

Οι κινητοποιήσεις μας είναι και θα είναι πραγματικές, ζωντανές, όπως τέτοιες θα είναι όλες μας οι συλλογικές διαδικασίες, οι Γενικές Συνελεύσεις και οι Αρχαιρεσίες.

Το μήνυμα στην κυβέρνηση και τη μεγαλοεργοδοσία ήταν αποφασιστικό και μαχητικό:

  • Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους τους εποχικούς και ελαστικά απασχολούμενους του κλάδου σε επισιτισμό και ξενοδοχεία.
  • Μέτρα προστασίας, πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και ένταξη στα ΒΑΕ για όλους τους διανομείς.

Δεν σταματάμε. Συνεχίζουμε με στόχο την απεργιακή κλιμάκωση στο επόμενο διάστημα όπως έχουν ήδη αποφασίσει εκατοντάδες σωματεία στην μεγάλη σύσκεψη στο Σπόρτινγκ.

 

Να στείλουμε στα σκουπίδια όλα τα αντεργατικά τερατουργήματα.

Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει με κριτήριο τις ανάγκες μας.