Στις 9 Νοέμβρη οι εποχικοί εργαζόμενοι σε επισιτισμό και ξενοδοχεία συμμετέχουμε μαζικά στην πανελλαδική απεργία!

FacebookTwitterGoogle+Share

ΟΙ ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ σε ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ και ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΔΙΝΟΥΜΕ το ΜΑΖΙΚΟ ΠΑΡΩΝ στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΡΙΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 12.00 (Δ. ΑΕΡΟΠΑΓΙΤΟΥ).

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

(ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6979673364, 6976236938)

Με τον αγώνα μας να επιβάλλουμε μέτρα στήριξης για τους εποχικούς εργαζόμενους σε επισιτισμό και ξενοδοχεία, είτε εργάστηκαν φέτος είτε καθόλου.

Ήδη χιλιάδες συνάδελφοι και συναδέλφισσες μας φέτος έμειναν «στον άσσο», χωρίς δουλειά, χωρίς εισόδημα, χιλιάδες πήραν μόνο τις μονομερείς αναστολές του Μάη και Ιούνη και μένουν εκτός ταμείου ανεργίας, ακόμα και αυτό το ελάχιστο που δικαιούνται κάθε χρόνο. Οι εποχικοί εργαζόμενοι στον επισιτισμό έχουν μείνει εκτός από οποιοδήποτε μέτρο στήριξης σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Με την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας για το ταμείο ανεργίας που επαναφέρει τον «κόφτη» των 400 ημερών επιδότησης μένουν εκτός οποιασδήποτε επιδότησης δεκάδες χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι! Καμία εμπιστοσύνη δε δείχνουμε στις δεσμεύσεις του Υπουργείου Εργασίας ότι δε θα ισχύσει για φέτος, μετά από την άμεση αντίδραση του Συνδικάτου μας και πολλών σωματείων πανελλαδικά.

Η εφιαλτική σεζόν που ζήσαμε όσοι συνάδελφοι εργάστηκαν φέτος είναι ενδεικτική ως προς το ποιος θα πληρώσει το «μάρμαρο» προκειμένου να κερδίσουν ακόμα περισσότερο οι ξενοδόχοι, οι μεγάλοι εστιάτορες. Δουλέψαμε εκτεθειμένοι είτε στην πανδημία είτε στην εξάντληση και τις επαγγελματικές ασθένειες που προκύπτουν από την τεράστια εντατικοποίηση λόγω έλλειψης προσωπικού. Οι μισθοί μας παραμένουν χαμηλοί, τα ωράρια εξαντλητικά, τα μέτρα προστασίας της υγείας μας σχεδόν ανύπαρκτα με πολλούς συναδέλφους μας, πρακτικάριους να νοσούν από κορονοϊό.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να παλέψουμε μέσα από την οργάνωση στο Συνδικάτο για να καταργηθεί ο απαράδεκτος νόμος Χατζηδάκη. Διεκδικούμε:

  • Ταμείο ανεργίας 600 ευρώ χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους.
  • Να καταβληθούν τα ένσημα της αναστολής του 2020 άμεσα από το κράτος για τους εργαζόμενους που έκαναν μονομερείς δηλώσεις.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, κανείς εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ.
  • 7ωρο- 5θήμερο- 35ωρο, κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας, των δουλεμπορικών.
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.
  • Καμία διακοπή ρεύματος, καμία κατάσχεση σε εργαζόμενο ή άνεργο του κλάδου.

 

Για την Τοπική Διοίκηση