Δελτίο τύπου για την σύσκεψη του Συνδικάτου με εργαζόμενους του HILTON που πραγματοποιήθηκε στις 4.11

FacebookTwitterGoogle+Share

 

Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2021

Συναδέλφισσες συνάδελφοι , 

 

Με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Αττικής  πραγματοποιήθηκε  στις 4ης Νοεμβρίου η προγραμματισμένη σύσκεψη με τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο HILTON με την πλειοψηφία στην Διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου απούσα αν και είχε καλεστεί να συμμετάσχει . Ανάλογη ασυνέπεια ως προς τις υποχρεώσεις της επέδειξε και στο χθεσινό συλλαλητήριο εκατοντάδων σωματείων στο οποίο τελικά δεν εμφανίστηκε κανένας εκπρόσωπος της αν και είχαν δηλώσει  στο πρόσφατο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ <<ότι θα στηρίξουν και με την παρουσία τους>>. 

 

Είναι λυπηρό την περίοδο που οι εργαζόμενοι δέχονται τέτοια επίθεση στα δικαιώματα τους, που κυριαρχεί η αβεβαιότητα για το μέλλον των συναδέλφων από το ενδεχόμενο κλεισίματος του ξενοδοχείου λόγω ανακαίνισης, να εξακολουθούν κάποιοι να αντιμετωπίζουν τους αγώνες και την οργάνωση τους μια τυπική διαδικασία στα χαρτιά την οποία στηρίζουν από υποχρέωση και όχι στην πράξη.

 

Η σύσκεψη είχε ικανοποιητική συμμετοχή  για τα δεδομένα και υπήρξε πλούσια συζήτηση.  Έγινε εκτενείς ενημέρωση για τις αρνητικές συνέπειες του νέου αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη που πέρασε πρόσφατα στη Βουλή η κυβέρνηση της Ν.Δ, οι οποίες αφορούν άμεσα και τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία καθώς μεταξύ άλλων προβλέπει την κατάργηση του 8ώρου, την ενίσχυση της ελαστικής εργασίας, την επέκταση των μορφών απασχόλησης με συνεργατικό μοντέλο κτλ. Για τα ειδικότερα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το ξενοδοχείο είναι σαφές πως μετά τις απολύσεις όλων των συναδέλφων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, η Ιονική και η Hilton επιδιώκουν την περαιτέρω μείωση του εργατικού κόστους. Παρά το γεγονός ότι οι ανάγκες του ξενοδοχείου είναι μεγαλύτερες, με την ακραία χρήση των προγραμμάτων εκ περιτροπής εργασίας (ΣΥΝ-Εργασία) φορτώνουν περισσότερη δουλειά σε λίγους , μειώνουν  δραματικά το εισόδημα μας σε μια περίοδο  που τα πάντα ακριβαίνουν. 

Σε σχέση με τις εξελίξεις μπροστά στην ανακαίνιση και το ενδεχόμενο κλεισίματος του ξενοδοχείου εκφράστηκε η ανησυχία για τις μέχρι τώρα ανύπαρκτες ενέργειες  του επιχειρησιακού σωματείου. Η βασική εκτίμηση είναι πως η  στάση αναμονής στην οποία επιμένει η  πλειοψηφία του στην διοίκηση του  σωματείου βάζει σε κίνδυνο τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων και δεν εξυπηρετεί κανέναν μας παρά μόνο την εργοδοσία. Το Συνδικάτο ξεκαθάρισε ότι δεν θα μείνει αμέτοχο, αναλαμβάνοντας νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες  με κύριο στόχο  την άμεση δέσμευση της Ιονικής για διασφάλιση των θέσεων εργασίας και του εισοδήματος των εργαζομένων πριν και μετά την ανακαίνιση, με κλειστό ή ανοικτό ξενοδοχείο.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ HILTON ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 7:00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΗΝ ΠΡΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ WOLT  (Λ. ΣΥΓΓΡΟ80-88)

ΟΙ ΝΙΚΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΗΝ E-FOOD ΚΑΙ ΣΤΗΝ COSCO ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟ.