- Όλοι την Πέμπτη 6/8 στις 20:00 στο Μετρό Ακρόπολη στην κινητοποίηση για τα 81 χρόνια από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα της ρίψης ατομικών βομβών στη Χιροσίμα & το Ναγκασάκι
- Αποχαιρετούμε με θλίψη και σεβασμό τον σπουδαίο Λάκη Χαλκιά
- Για τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων σε συνθήκες καύσωνα
- ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ: Πάρτε πίσω τις απολύσεις - Δεν περισσεύει κανείς - Τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
- Οι ζωές μας δεν είναι αναλώσιμες – Δεν θα αποδεχτούμε τα εργοδοτικά εγκλήματα για κανονικότητα Όλοι στη Σύσκεψη-Συγκέντρωση σωματείων, στις 11/7, πλ. Δημαρχείου στον Ασπρόπυργο στις 10:30
Ανακοίνωση του Συνδικάτου για το εργοδοτικό έγκλημα στο λιμάνι του Πειραιά
Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους συναδέλφους του αδικοχαμένου εργάτη της COSCO.
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το αίμα των δύο συναδέλφων διανομέων που έχασαν την ζωή τους για ένα μεροκάματο εξαθλίωσης κι ένα νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, αυτή τη φορά στο κάτεργο της COSCO, έρχεται να συνεχίσει τον κύκλο των εργοδοτικών και κυβερνητικών εγκλημάτων.
Επιβεβαιώνεται με τον πιο θλιβερό τρόπο πως η ακόρεστη δίψα των επιχειρηματικών ομίλων για μεγαλύτερα κέρδη οδηγεί στον περιορισμό ή και την εξαφάνιση κάθε μέτρου προστασίας ώστε να περιοριστεί το εργατικό κόστος. Το εκρηκτικό μίγμα θανάτου συμπληρώνουν η ακραία εντατικοποίηση, τα εξαντλητικά ωράρια και η παντελής απουσία ελέγχων σε επαγγέλματα με ανάλογη επικινδυνότητα.
Μοιραζόμαστε την θλίψη με τους συναδέλφους του άτυχου εργάτη, συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα και την απεργία των εργαζομένων της Cosco απαιτώντας την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Απαιτούμε να τιμωρηθούν τώρα οι ένοχοι του νέου εργοδοτικού εγκλήματος.
Να παρθούν όλα τα Μέτρα Προστασίας της ζωής, της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στις προβλήτες της COSCO και σε κάθε χώρο δουλειάς.