ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΈΨΟΥΜΕ ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ

FacebookTwitterGoogle+Share

 

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Καλλιθέα κινητοποίηση μετά από το κάλεσμα της ΣΒΕΟΔ και του συνδικάτου, με αφορμή το νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα του συναδέλφου διανομέα Ανεες Μιρ .Η μαχητική  συγκέντρωση  εξελίχθηκε σε μοτοπορεία η οποία πέρασε από σημεία  που λειτουργούν πολλά τοπικά επισιτιστικά καταστήματα μεταφέροντας το μήνυμα του συλλογικού αγώνα και της αλληλεγγύης των εργαζομένων ενάντια στην κυβερνητική αδιαφορία  και την εργοδοτική εκμετάλλευση. 

 

Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται άλλο από τις εγκληματικές της ευθύνες  για την πλήρη  έλλειψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας των διανομέων . Η κατακόρυφη αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και ιδίως των θανατηφόρων  επιβεβαιώνουν με το πιο τραγικό τρόπο ότι το επάγγελμα είναι βαρύ και ανθυγιεινό, με τεράστια επικινδυνότητα για τη ζωή των εργαζομένων .

 

Δεν θα επιτρέψουμε να χυθεί άλλο αίμα στην άσφαλτο

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ : 

  • Ένταξη της ειδικότητας των διανομέων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Να συνεδριάσει άμεσα η επιτροπή ΒΑΕ του Υπουργείου.
  • Μηχανάκια, εξοπλισμός, συντήρηση και έξοδα μετακίνησης να παρέχονται από την επιχείρηση, να συμπεριλαμβάνεται το κράνος για τους διανομείς.
  • Υποχρεωτική Κλαδική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους σε επισιτιστικά καταστήματα.
  • Σταθερή εργασία 5ημερο 7ωρο με αποδοχές 8ωρου και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης. Καμία άλλη ανοχή στην εργοδοτική αυθαιρεσία.
  • Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες στη βάση των διατάξεων που προβλέπουν μέχρι σήμερα και για άλλες ειδικότητες. Να οροθετηθεί χιλιομετρικά η εμβέλεια διανομής .
  • Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων

 

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ