Ανακοίνωση του Συνδικάτου για το Crowne Plaza: Άμεση επιστροφή όλων των συναδέλφων στη δουλειά!

FacebookTwitterGoogle+Share

Αντιπροσωπεία του Συνδικάτου μαζί με το επιχειρησιακό σωματείο του Crowne Plaza  πραγματοποίησαν σήμερα παρέμβαση στη διεύθυνση του ξενοδοχείου. Η εργοδοσία του Crown Plaza, που τόσα χρόνια κερδοφορεί πάνω στις πλάτες των εργαζομένων, έχει κυριολεκτικά σμπαραλιάσει κάθε έννοια δικαιώματος, καθώς πίσω από την πολυτελή βιτρίνα επικρατούν συνθήκες σύγχρονης γαλέρας. Η εντατικοποίηση της εργασίας και τα κομμένα ρεπό αποτελούν καθεστώς, οι βάρδιες είναι εξουθενωτικές λόγω της έλλειψης προσωπικού ενώ  τα υγειονομικά πρωτόκολλα πάνε περίπατο μπροστά στις ανάγκες κερδοφορίας της επιχείρησης.

Το Συνδικάτο μαζί με το επιχειρησιακό σωματείο του Crowne Plaza απαιτήσαμε την εδώ και τώρα επιστροφή όλων των συναδέλφων στην εργασία τους, με σταθερή, μόνιμη δουλειά και πλήρη δικαιώματα. Κάναμε ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους ότι αυτή η κατάσταση που τσακίζει τους εργαζόμενους δεν θα γίνει ανεκτή ούτε θα συνεχιστεί. Δεν πρόκειται να συναινέσουμε στη σφαγή των δικαιωμάτων μας που με τόσο κόπο έχουν κατακτηθεί. Δώσαμε διορία στην διεύθυνση να απαντήσει μέχρι την Παρασκευή για το αν θα δεχτεί τα αιτήματα μας ειδάλλως θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας. Η υγεία, οι ζωές και τα δικαιώματά μας είναι αδιαπραγμάτευτα και αυτό καλά θα κάνουν να το καταλάβουν κράτος και εργοδοσία.

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι που εργάζονται στο ξενοδοχείο Crowne Plaza δεν είναι η εξαίρεση του κανόνα. Αντίθετα, είναι ένα χαρακτηριστικό κομμάτι του συνολικότερου αντεργατικού παζλ που επικρατεί. Αποδεικνύεται ότι πίσω από τις υποκριτικές διακηρύξεις περί «οικογενειακού κλίματος» και «κοινών συμφερόντων» μεταξύ εργαζόμενων και εργοδοτών, αυτό που τελικά υπάρχει είναι ένα αγεφύρωτο χάσμα. Από τη μια η δική μας εργασία που παράγει όλον αυτόν τον πλούτο κι από την άλλη οι ελάχιστοι που τον καρπώνονται μέσα από την εκμετάλλευσή μας.

Η δική μας δύναμη είναι η συσπείρωση στα σωματεία και στο Συνδικάτο που παλεύει για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα όλων των εργαζομένων του κλάδου. Κανείς να μην μείνει μόνος του!

Όλοι τη Παρασκευή στην ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου του επιχειρησιακού σωματείου στις 12:00 στο εστιατόριο προσωπικού για να αποφασίσουμε τις επόμενες κινητοποιήσεις μας.

 

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ CROWNE PLAZA