Ανακοίνωση του Σωματείου Crown Plaza: Όλα έχουν ένα όριο! Φτάνει πια!

FacebookTwitterGoogle+Share

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τόσα χρόνια η επιχείρηση κερδοφορούσε στις πλάτες των εργαζομένων αποκομίζοντας τεράστια κέρδη, δίνοντας ψίχουλα από την πίτα στους εργαζόμενους που έδωσαν και την ψυχή τους ακόμη «εδώ μέσα».

Εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο, με τις πλάτες της κυβέρνησης, και πρόφαση την πανδημία, έχουν μειώσει τους μισθούς μας περίπου στο μισό με την αναστολή εργασίας και στην πραγματικότητα είμαστε άνεργοι, ενώ αυτοί πήραν επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και απαλλαγή από μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές. Όλο αυτό το διάστημα η εργοδοσία, παρά την παρέμβαση του Σωματείου,  δεν έβαλε καθόλου το χέρι στην τσέπη για να συμπληρώσει το πενιχρό ποσό των 534€ της αναστολής.

Αντί αυτού παρόλο που άνοιξε, αρκετοί συνάδελφοι μας είναι ακόμη σε αναστολή και πολλοί συμβασιούχοι είναι άνεργοι γιατί η εργοδοσία φρόντισε να τους απασχολήσει για ένα διάστημα και μετά στην ουσία να τους απολύσει. Οι δε συνάδελφοι μας με σύμβαση μιας ημέρας (από εταιρείες) από την πρώτη μέρα είναι στα «αζήτητα» χωρίς να έχουν καθόλου εισόδημα.

Και δεν φτάνουν όλα αυτά.

Μόλις γυρίσαμε πίσω στην εργασία μας αντιμετωπίσαμε συνθήκες σύγχρονης γαλέρας!!! Η εντατικοποίηση της εργασίας σπάει κόκκαλα!  Όλοι οι συνάδελφοι είναι έτοιμοι για νοσηλεία λόγω καταπόνησης των χεριών, των ποδιών και από πίεση. Δουλεύουμε με το μαχαίρι στο λαιμό.  Χωρίς ρεπό και με απασχόληση και σε άλλα πόστα πέραν των αρμοδιοτήτων μας. Τα δε υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν γίνει ανέκδοτο! Εδώ δεν κινδυνεύουμε μόνο από κορονοϊό αλλά και από άλλες ασθένειες και μολύνσεις λόγω της συσσώρευσης των σκουπιδιών και των άπλυτων σκευών, ιδιαίτερα στο τμήμα της κουζίνας.

Ο συνάδελφος καθαριστής που πέταγε τα σκουπίδια είναι ακόμη σε αναστολή και δεν έχει έρθει ακόμα κανείς στην θέση του. Οι δε λαντζιέρηδες (2 σε όλο το ξενοδοχείο) μόνοι τους στην βάρδια δεν μπορούν οι άνθρωποι να πάρουν ανάσα γιατί εκτός από τα σκεύη και τα πιάτα  που πλένουν όλη μέρα, τα οποία είναι μέχρι το ταβάνι, κουβαλάνε και τα σκουπίδια  του ξενοδοχείου έξω στο δρόμο.

Οι δε καμαριέρες καλούνται και αυτές εκτός από την εξουθενωτική δουλειά που έχουν στα δωμάτια να πετάνε τα σκουπίδια και άλλα αντικείμενα στους κάδους.

Για όλα αυτά το σωματείο διαμαρτυρήθηκε στη συνάντηση που είχε με τον διευθυντή, ο οποίος, απ’ ότι έδειξε, δεν παίρνει καμιά θέση για αυτά τα ζητήματα και ισχυρίστηκε ότι το καινούργιο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε του δίνει το δικαίωμα να κάνει ότι θέλει με τα ρεπό μας.

Δεν τους καίγεται καρφί για την υγεία μας και βρήκανε ευκαιρία να τσακίσουν και τα δικαιώματά μας! Κοιτάνε μόνο πως θα κερδίσει ο ξενοδόχος!

Εμείς διεκδικούμε την επιστροφή όλων των συναδέλφων μας στη δουλειά και των συμβασιούχων με όλα τα δικαιώματα που είχαμε και με συμβάσεις αορίστου χρόνου για όλους.

Να τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, με επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη της εταιρείας.

Καλούμε τους  συναδέλφους και τις  συναδέλφισσες  την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο εστιατόριο προσωπικού για ενημέρωση και διαμαρτυρία στην διεύθυνση. Θα παραβρεθούν και μέλη της διοίκησης του Σωματείου και του Συνδικάτου μας

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ